Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Domáca premiéra pre Mladú Boleslav v Konferenčnej lige, Chelsea zavíta do Atén

TASR
Chelsea čaká duel na horúcej gréckej pôde.
Chelsea čaká duel na horúcej gréckej pôde.MI News/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Hlavná fáza tohtoročnej Konferenčnej ligy má vo štvrtok 24. októbra na programe zápasy 2. kola. Líder tabuľky Cercle Bruggy sa predstaví na pôde posledného Vikinguru Reykjavík, ťahákom bude duel v Aténach. Domáci Panathinaikos privíta jedného z favoritov celej súťaže FC Chelsea. Na svoje si prídu aj českí fanúšikovia.

Grécky tím v úvodnom kole remizoval 1:1 na ihrisku tímu Borac Banja Luka z Bosny a Hercegoviny. Angličania zdolali doma belgický Gent 4:2. V drese Panathinaikosu pôsobí aj bývalý hráč Slovana Andraž Šporar, ale na utorkovom tréningu chýbal pre chorobu.

Z českých zástupcov sa Mladá Boleslav chce revanšovať po prehre s arménskym klubom FC Noah 0:2. V tíme pôsobia slovenskí obrancovia Andrej Kadlec a Martin Králik a vo štvrtok privítajú švajčiarske Lugano.

Program 2. kola.
Program 2. kola.Flashscore

Slovenské zastúpenie bude mať aj zápas Heart of Midlothian - Omonia Nikózia. Tento duel povedie ako hlavný rozhodca Michal Očenáš, asistovať mu budú Adam Jekkel a Tobiáš Pacák. Štvrtý rozhodca bude Bálint Kišš a VAR bude mať na starosti Martin Dohál.

Prvá fáza konferenčnej ligy vyvrcholí 19. decembra. Osem najlepších mužstiev postúpi priamo do osemfinále. Tímy, ktoré skončia na 9. až 24. mieste sa stretnú vo vyraďovacej fáze play-off, pričom víťazi postúpia do osemfinále. Vo vyraďovačke sa bude hrať dvojzápasovým systémom, o zisku trofeje sa rozhodne vo finále, ktoré je na programe 28. mája 2025 o Vroclave.

Program 2. kola.
Program 2. kola.Flashscore