Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dunajská Streda po červenej karte prehrala aj doma, Zira jej strelila celkovo šesť gólov

Raphael Utzig  strieľa úvodný gól odvetného zápasu.
Raphael Utzig strieľa úvodný gól odvetného zápasu.TASR
Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda nepostúpili do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. V odvete 2. predkola prehrali doma so Zira FK 1:2 a v súčte s minulotýždňovým debaklom 0:4 v Azerbajdžane sa ďalej kvalifikoval súper slovenského vicemajstra. Ten sa môže tešiť na dvojzápas s chorvátskym NK Osijek.

Dunajská Streda - Zira 1:2

Dunajská Streda nastúpila s cieľom odčiniť prehru z prvého zápasu, keď utrpela debakel 0:4. Domáci začali aktívne, v 8. minúte pohrozil strelou Herc, ale trafil vedľa. O minútu neskôr sa po peknej kombinácii dostal do šance aj Trusa, ale jeho pokus brankár vykryl.

Prvá vážna šanca prišla v 21. minúte, keď na konci protiútoku sa dostal do šance Hadžijev, jeho strelu z 15 metrov Kačaraba zblokoval. V 25. minúte však hostia otvorili skóre. Djibrilla našiel v strede Utziga, ktorý vydarenou strelou prekonal Popoviča – 0:1.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sny Dunajskej Stredy o postupe sa rozplynuli. Po inkasovanom góle štadión stíchol, na hráčov DAC doľahla deka. V 40. minúte sa však domácim podarilo vyrovnať, Herc poslal loptu na Mendeza, ktorý z ľavej strany skóroval – 1:1. Dunajská Streda sa v druhom polčase nevzdávala, v 51. minúte nebezpečná strela Andzouanu letela tesne nad.

O dve minúty neskôr Bajo vystrelil z 30 metrov, Tiago Silva zachraňoval v poslednej chvíli. DAC naďalej útočil, tlačil sa dopredu, v 54. minúte Trusov nájazd zblokovala hosťujúca obrana. DAC si vytváral jednu šancu za druhou, ale gól nedokázal streliť.

Naopak, v 56. minúte po dlhom odkope Akmedzade mohol ísť do nájazdu, Yapi ho stiahol v pokutovom území, za čo rozhodca nariadil pokutový kop a domáceho obrancu vylúčil. Penaltu Alijev bezpečne premenil – 1:2. V 88. minúte musel zasahovať Popovič, ktorý zachránil pri nebezpečnej strele od Martinsa Juniora.

DAC tak ukončil svoje pôsobenie na európskej scéne prehrou.