Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďuriš s exkluzívnym primátom, je najlepším slovenským strelcom v Európe: Ďalší míľnik kariéry

Ďuriš prežil nezabudnuteľný večer.
Ďuriš prežil nezabudnuteľný večer.Profimedia
V momente, keď Michal Ďuriš (36) strelil druhý gól v zápase proti Wisle Krakov v 3. predkole Konferenčnej ligy, iste si nepomyslel, že práve prepísal históriu. Hoci jeho presné zásahy zariadili cennú výhru Trnavy 3:1 a nádejný náskok pred odvetou, mali ešte sladšiu príchuť.

Trnava - Wisla Krakov 3:1

Ďuriš totiž zaznamenal 24. a 25. gól v európskych pohároch, čo z neho robí najlepšieho slovenského strelca. O jeden presný zásah prekonal Mareka Bakoša (24), ktorý v minulosti takisto hrával za Trnavu a českú Plzeň

"Asi mu napíšem smsku. S Bakym som stále v kontakte a určite mu nebude vadiť, že som ho predbehol," prezradil s úsmevom v pozápasovom rozhovore. Tretie miesto v tabuľke kanonierov patrí legendárnemu Jozefovi Adamcovi (19).

"Je to úsmevné, ale vôbec som nad tým nerozmýšľal. Na jednej strane som rád, že to prišlo, aj keď stále hovorím, že štatistiky si preberiem až keď zavesím kopačky. Je to ďalší míľnik v mojej kariére, no pozerať sa na to budem až keď skončím," dodal.

Skúsený veterán prežíva po návrate na Slovensko vynikajúce chvíle, v aktuálnej sezóne Konferenčnej ligy skóroval už štyrikrát. Ak by sme sa chceli pozrieť do minulosti, najviac presných zásahov zaznamenal počas angažmánu v Plzni. S tímom trikrát ovládol domácu súťaž a v Európe znepríjemňovalo české mužstvo život slávnejším súperom, Ďuriš sa dokonca môže pochváliť gólom do siete AC Miláno v skupinovej fáze Ligy majstrov v decembri 2011.

Bilancia Ďuriša v uplynulých sezónach.
Bilancia Ďuriša v uplynulých sezónach.Flashscore