Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ešte nie je koniec, stále o niečo hráme, burcuje Chrien. Smetana cíti šancu pre Ružomberok

Smetanov tím čaká náročná úloha.
Smetanov tím čaká náročná úloha.TASR / Daniel Stehlík
MFK Ružomberok si prehrou 0:3 na ihrisku FC Noah skomplikoval šance na postup do hlavnej fáze Konferenčnej ligy. Vo štvrtkovej odvete sa chce prezentovať iným výkonom ako v prvom zápase, v ktorom za arménskym vicemajstrom zaostával. Podľa stredopoliara Martina Chriena (28) ešte stále nie je koniec a mužstvo chce zmazať náskok súpera.

Arménci potvrdili svoju kvalitu, ktorú preukázali postupom cez AEK Atény a na domácej pôde sú v európskych pohároch zatiaľ nezdolaní - vyhrali všetkých päť stretnutí. Úradujúci víťaz Slovenského pohára bol v úvodnom zápase v ofenzíve neškodný, pomer striel bol 5:22 (na bránu 2:10). Noah, v ktorom pôsobí aj slovenský stredopoliar Martin Gamboš, vyhral rozdielom triedy a má tak výrazne bližšie k premiérovej účasti v hlavnej fáze európskeho pohára.

"Na ten zápas sa nedá pozerať dobre, pretože všetky okolnosti nám neboli naklonené, ako aj celý náročný program po Splite. Prerušený let, čakanie, dve noci bez spánku, to by sa podpísalo na každom tíme, nielen na nás," uviedol tréner Ondřej Smetana pre klubový web.

"Hneď nasledoval odlet do Arménska, choroby, jednoducho nás to skolilo. Neboli sme v najlepšej kondícii, ale to je fakt. Treba sa s tým pobiť. Sme v polčase a stále si myslím, že máme šancu. Tentokrát sa zápas môže vyvíjať pre nás. Môže byť rovnako bláznivý, môžu padať podobné góly. Škoda, že nás to zastihlo v takej kondícii práve v tej najdôležitejšej časti," pokračoval kouč.

Ružomberok sa trápi hlavne v útoku, strelecky sa nepresadil v šiestich zo siedmich duelov pohárovej Európy. Presný zásah proti Hajduku padol po vlastnom góle. Ešte pred štvrtkovým súbojom absolvoval 5. kolo Niké ligy, v ktorom remizoval s Michalovcami 2:2. Hostia vybojovali bod, aj keď v úvode druhého polčasu prehrávali o dva góly. 

Smetana musí veriť v silu svojho kádra.
Smetana musí veriť v silu svojho kádra.TASR / HINA / Miroslav LELAS

Zverenci Smetanu prekvapivo prešli cez 3. predkolo, v ktorom vyradili favorizovaný Hajduk Split vďaka víťazstvu 1:0 na pôde chorvátskeho tímu. Vo štvrtkovej odvete teraz musia ukázať svoj ofenzívny potenciál. Viac ako dva góly v zápase dokázali streliť okrem Michaloviec ešte začiatkom júla v stretnutí prvého predkola s Tobolom Kostanaj (5:2).

"Ideme do toho s tým, že nie je koniec. Stále sa o niečo hrá, budeme sa snažiť dať tri góly a žiadny nedostať,“ zdôraznil Chrien. Zápas v priamom prenose odvysiela STVR a povedú ho rozhodcovia zo Škótska na čele s hlavným Johnom Beatonom.

Ružomberok - Noah (štvrtok, 18:30)