Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gašparík ťažko hľadal slová. Nezahrali nám skúsení hráči, Wisla bola lepšia vo všetkom, vraví

Sklamanie bolo v trnavskom tábore obrovské.
Sklamanie bolo v trnavskom tábore obrovské.TASR
S dvojgólovým náskokom a vedomím, že gól by ich mohol posunúť do play-off Konferenčnej ligy, cestoval trnavský Spartak na odvetu do Krakova proti Wisle. Lenže na štadióne Henryka Reymana ťahali od úvodnej minúty za kratší koniec. S treťou najprestížnejšou klubovou súťažou v Európe sa rozlúčili spartakovci trpko. Prehrou 0:2 a 11:12 v penaltovom rozstrele.

Wisla Krakov - Spartak Trnava 2:0, 12:11 po penaltách

Nikéligový zástupca tak po roku nenadviaže na svoj úspech, keď sa mu v minuloročnej edícii Konferenčnej ligy podarilo prebojovať sa do skupiny. Tento rok zostane v novom modeli európskej súťaže bez ligovej fázy. 

"Chceli sme hrať úplne, ale úplne inak než ako zápas od prvej minúty vyzeral. Týždeň sme sa pripravovali na to, že sa chceme pokúsiť streliť prvý gól, hrať aktívne. Opak bol pravdou. Boli sme absolútne bez pohybu, zle sme kombinovali. Veľká chybovosť hlavne v prvom dejstve. Vstup nám nevyšiel, kopilo sa to."

"Vyústením všetkého bolo, keď sme stratili loptu a prišla nezmyselná penalta. To bol kľúč k úspechu domácich. Hrali výborne, povzbudilo ich to a využili domáce prostredie ako my u nás. Po zmene strán pokračoval náš výkon aj po prestriedaní. Striedania nám vôbec nepomáhali. Napriek tomu sme sa v predĺžení trochu nadýchli, ale inkasovali sme po rohu. Prišli penalty, keď sa mohlo zabudnúť na zlý výkon, mali sme mečbal. Nepremenili sme ho, ďalší nám odvolal rozhodca. Domáci postúpili zaslúžene," hodnotil stretnutie na pozápasovej tlačovej konferencii Michal Gašparík.

Jeho zverenci zaostávali od prvých sekúnd. Hráčom Wisly nestíhali, tí sa predstavili v úplne inom rozpoložení než pred týždňom v Trnave na Štadióne Antona Malatinského. Zo síl im neubral ani fakt, že v pondelok odohrali ligový duel s Ruchom, ktorý vyhrali 3:1. Spartak si svoj s Komárnom odložil. 

"Na náš výkon nemám teraz odpoveď, ťažko sa hľadá. Absolútne nám nezahrali starší, skúsenejší hráči. Doma boli výborní, teraz od prvej minúty neboli v zápase. Nepovzbudili sa, nezabojovali jeden za druhého. Výkony boli slabé. Ukázalo sa, že mladá stopérska dvojica nenadviazala na domáci súboj. Bolo to veľmi nervózne."

Najzaujímavejšie štatistiky zápasu.
Najzaujímavejšie štatistiky zápasu.Flashscore

"Strácali sme každú loptu. Ako tréner sa spoliehate na kľúčových hráčov, ktorí by to mali zdvihnúť, ale neboli na ihrisku. V druhom polčase som na niektorých videl, že ich mám dať dole, ale nevychádzalo mi to, nemal som variant. Obrannú štvoricu sme menili aj trikrát v priebehu zápasu, čo bola čistá improvizácia," pokračoval šéf trnavskej lavičky v hodnotení premárneného postupu do play-off. 

Wisla bola rýchlejšia, futbalovejšia a spartakovci to cítili. V oboch polčasoch mierili medzi tri žrde iba dvakrát. Brankár Broda, v porovnaní s jeho náprotivkom Frelihom, nemal toľko práce. Inkasoval až v predĺžení z kopačky Michala Ďuriša

"Akonáhle bol futbal rýchlejší, niektorí starší hráči mali dosť problémy. Jedno skúsenejšie krídlo nám asi chýbalo, možno stopér. Náskok bol však 2:0."

Trnava sa k nemu priblížila, Ajax ho stanovil. UEFA napísala nový rekordný rozstrel

"Keď sme prežili úvod, ktorý sme vedeli, že bude ťažký, prišiel lacný gól. Následne mužstvo výrazne kleslo. Pozdvihli sme sa trochu v predĺžení, ale aj tam bola Wisla lepšia," pokračoval Michal Gašparík. 

Trnava sa musí zo sklamania rýchlo dostať, pretože v rýchlom slede pokračuje v najvyššej domácej súťaži. V 4. kole Niké ligy hostí v nedeľu na svojom trávniku hráčov MŠK Žilina.