Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Katastrofálna rozohrávka, vypadli sme z hry, hodnotil Gašparík. Twardzik ďakoval Frelihovi

Gašparík verí v lepší domáci výkon.
Gašparík verí v lepší domáci výkon.TASR
Z európskeho výletu v Bosne a Hercegovine sa Trnava vracia bez streleného aj inkasovaného gólu. Výkon hostí v prvom dueli 2. predkola Konferenčnej ligy s tamojším FK Sarajevo sa trénerovi Michalovi Gašparíkovi (42) nehodnotil ľahko. Lodivod Spartaka nebol spokojný najmä s rozohrávkou svojich zverencov.

Práve nepresné prihrávky sa už od úvodu merania síl so Sarajevom mohli stať kameňom úrazu Trnavčanov. Uvedomoval si to aj Gašparík, ktorý mal o zápase iné predstavy a stretnutie začal pre klubový web bilancovať nasledovne:

"To, čo sme videli v prvom polčase, to sa často nevidí. Plán bol taký, že chceme hrať kombinačne a zapojiť do toho aj nového brankára. Ale od prvej malej domov to bola šanca za šancou, ktoré sme vypracovali súperovi. S veľkou dávkou šťastia sme to ustáli. Mali sme katastrofálnu rozohrávku vzadu a pokiaľ sme chceli ísť aktívne do pressingu, tak sme mali problém s rýchlymi útočníkmi a veľký priestor za defenzívnou líniou."

Sarajevo - Trnava 0:0

Po tom, čo kormidelník Spartaka videl v úvodnej polovici, sa cez prestávku rozhodol urobiť zmenu v taktike. Cieľom bolo eliminovať ofenzívne snahy a výhody protivníka. Gašparík svoj ťah vysvetlil:

"Cez polčas sme to zmenili, mužstvo sme posunuli nižšie, viac sme to zavreli, aby nám súper nerobil nábehy za obranu, ktoré ukazovali rýchlostný rozdiel. V druhom polčase síce domáci mali vysoké držanie lopty, ale už si nevytvárali gólové príležitosti. Naopak, my sme vypadli z hry, chalani sa sústredili len na defenzívu, čo tiež nebolo ideálne."

Ďuriš svoje gólové konto v trnavskom drese neobohatil.
Ďuriš svoje gólové konto v trnavskom drese neobohatil.TASR

"Z vývoja zápasu je pre nás výsledok dobrý. Verím, že duel u nás bude vyzerať úplne inak. Pred nami je ťažká odveta a potom aj prípadné ďalšie predkolá. Momentálne sme veľmi ďaleko od základnej skupiny. Mužstvo musí a aj bude vyzerať ofenzívnejšie. V domácom prostredí môžeme misky váh nakloniť na našu stranu," vravel trnavský tréner.

Obranca Filip Twardzik vnímal duel v Sarajeve ako náročný. "V prvom polčase sme to ustáli, domáci mali veľa šancí. Smerom dopredu sme museli drieť, aby sme si vôbec vypracovali nejakú príležitosť. Môžeme ďakovať Žigovi, že nám vychytal nulu, inak by to mohlo už po prvom polčase vyzerať inak,“ ocenil výkon slovinského gólmana.

"V druhej polovici sme už tak nenapádali, držali sme sa v kompaktnom bloku. Škoda, že nám nevyšiel nejaký brejk. Remíza je dobrá, verím, že doma to zvládneme," dodal bek Libor Holík. Odvetná bitka na Štadióne Antona Malatinského je na programe 31. júla o 20:30.