Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kouč Chelsea Maresca: Mudryk musí robiť lepšie rozhodnutia v útočnej tretine

Mudryk (vpravo) v akcii počas zápasu proti Servette.
Mudryk (vpravo) v akcii počas zápasu proti Servette.Action Images via Reuters / Matthew Childs
Správne rozhodovanie vo finálnej fáze útoku je pre Mykhaila Mudryka (23) problémom od jeho minuloročného príchodu do Chelsea. Má atribúty špičkového futbalistu vrátane rýchlosti, na tréningoch aj v posilňovni pracuje ukážkovo. Konečný produkt však trochu zaostáva práve pre dôslednosť pri jeho konečnom rozhodovaní, čo mu podľa slov trénera Enza Marescu (44) pomôžu zdokonaliť ľudia v klube.

Chelsea v prvom zápase play-off Konferenčnej ligy zvíťazila na Stamford Bridge nad švajčiarskym Servette 2:0. Hráči sa stále snažia prispôsobiť systému nového trénera Marescu. Christopher Nkunku otvoril skóre z penalty v 50. minúte a náhradník Noni Madueke zabezpečil víťazstvo necelých 15 minút pred koncom zápasu po dobrom prieniku Enza Fernandeza.

Mudryk sa od svojho príchodu do Chelsea z ukrajinského Šachtaru v januári minulého roka snažil ospravedlniť svoju vysokú cenu a štvrtkový zápas bol jedným z mála, v ktorých odohral celých 90 minút. Chelsea za krídelníka zaplatila 70 miliónov eur, pričom ďalších 30 miliónov môže jeho bývalý zamestnávateľ zarobiť prostredníctvom rôznych bonusov, čo sa však vzhľadom na jeho doterajšie výkony javí ako nie veľmi pravdepodobná možnosť.

"Myslím si, že taký je Mudryk. Nielen z hľadiska dnešného večera, ale celkovo. Mal niekoľko dobrých momentov a potom niekoľko nie až tak dobrých. Je to ako hodiť si mincou," povedal Maresca po zápase novinárom.

"Neviete, či sa stane to alebo ono. Ak bude dôslednejší, môže urobiť krok vpred. Budeme sa mu snažiť pomôcť, aby túto zmenu uskutočnil. Keď je v poslednej tretine ihriska, musí urobiť správne rozhodnutie. Myslím si, že väčšina jeho chýb nie je o kvalite alebo technike, ale o voľbe."

Okolo klubu zo Stamford Bridge naďalej kolujú prestupové špekulácie, keďže Maresca sa snaží zúžiť káder. Jedným z hráčov, ktorých si chce udržať, je však krídelník Madueke. "Noni sa mi veľmi páči," povedal. "Myslím si, že jediný problém s ním je, že musí pochopiť, že musí byť počas týždňa konzistentný, na každom tréningu."

Na otázku, či chce, aby 22-ročný hráč zostal v klube, Maresca odpovedal: "Určite." Chelsea v nedeľu v Premier League navštívi štadión Wolves.