Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musíme byť dravejší, hlási Smetana pred odvetou KL. Hladík vraví o kompaktnosti a efektivite

Hladík (vľavo) odohral v prvom zápase takmer 70 minút.
Hladík (vľavo) odohral v prvom zápase takmer 70 minút.Profimedia
Futbalisti MFK Ružomberok sa chcú vo štvrtkovej odvete 3. predkola Konferenčnej ligy na pôde Hajduku Split postarať o prekvapenie. Prvé meranie síl pred týždňom pod Čebraťom sa skončilo bez gólov, na pôde súpera sa chce víťaz Slovnaft Cupu prezentovať priamočiarejšie ako v prvom stretnutí a skomplikovať domácim pozíciu favorita.

Ružomberok pred odchodom netradične usporiadal tlačovú konferenciu ešte na svojej pôde. Tréner Ondřej Smetana na nej uviedol: "Prvý duel nám ukázal, že sa musíme v odvete správať trochu inak, hlavne v ofenzíve. Keď sa na to pozerám spätne, boli sme hanbliví, bojazliví. V niektorých situáciách treba byť dravejší, priamočiarejší a podľa možností sa čo najrýchlejšie dostávať pred bránu súpera. Hajduk je totiž veľmi kvalitný, kompaktný a dobre organizovaný tím."

V stredu mužstvo z Liptova trénovalo v domácich podmienkach. "Pred každou cestou sme zvažovali náš program. Teraz sa doma v pokoji zatrénovalo, na mieste si akurát pozrieme štadión," vysvetlil kouč.

Ružomberok doma udržal Hajduk na nule.
Ružomberok doma udržal Hajduk na nule.TASR

Ružomberský lodivod sa v súboji s Hajdukom nemôže spoliehať na všetkých futbalistov z kádra. "Pred každým stretnutím riešime typológiu hráčov, ktorá sa hodí na súpera. Niekedy je to v našich možnostiach, ale inokedy zase nie. Stále sme bez troch-štyroch hráčov, ktorí patria do základnej zostavy," priblížil a pokračoval:

"Do Splitu ideme s pocitom, že doma mužstvo splnilo jeden čiastkový cieľ, keď si do odvety prináša hrateľný výsledok, čo je pozitívne. Od začiatku jari bol pred nami nejaký cieľ. Potom ďalší a ďalší. Jeden duel za druhým bol zápasom roka. Vďaka celému mužstvu, jeho výkonom a výsledkom, sme sa dostali až sem. Takže zasa ide už o niekoľký zápas roka. Aj tento sme si zaslúžili vďaka predchádzajúcim. Musíme k nemu pristúpiť zodpovedne a urobiť všetko pre to, aby sme uspeli."

Ružomberok cíti šancu na postup, Hajduk upokojuje fanúšikov v situácii okolo odídenca

Za hráčsku kabínu sprostredkoval pocity český útočník Jan Hladík: "Všetci sa na zápas tešíme. Vieme, čo nás tam čaká a myslím si, že sme dobre nachystaní. Musíme byť dobre organizovaní, kompaktní a počkať si na naše príležitosti. Šance sme mali v každom pohárovom dueli. Treba byť však efektívni a skórovať. Futbal sa hrá na góly."

Podľa rodáka zo Znojma sa tím pripravoval aj na prípadný rozstrel: "Môže sa to stať, ale chceme stretnutie zvládnuť v riadnom hracom čase, trebárs za 95 minút. Včera sme si skúšali aj jedenástky a bola sranda. Aj mne sa darilo."

V prípade postupu sa mužstvo z Liptova stretne s úspešnejším zo súboja medzi FC Noah - AEK Atény (3:1 prvý zápas), pričom Ružomberok by začínal na ihrisku protivníka.

Hajduk Split - Ružomberok (štvrtok, 21:00)