Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Netrafil som zostavu, ani zámer. Prehrávať polčas, musíme byť radi za výhru, vraví Gašparík

Michal Gašparík si za prvý polčas sypal popol na hlavu.
Michal Gašparík si za prvý polčas sypal popol na hlavu.TASR
Trnavský Spartak zvládol náročný prvý zápas 3. predkola Konferenčnej ligy. Na svojom Štadióne Antona Malatinského zdolal Wislu Krakov 3:1. Po prvom dejstve museli spartakovci otáčať nepriaznivý vývoj. Súboj hodnotil pri mikrofóne STVR tréner Michal Gašparík (42).

Spartak Trnava - Wisla Krakov 3:1

Trnavčania mohli začať ideálne, už v úvodných minútach po akcii Ahla sa domáce tribúny radovali z nariadeného pokutového kopu. Lenže ten hlavný arbiter, po kontrole systémom VAR, zrušil. Videl faul spomínaného hráča červeno-čiernych. Bol to moment, ktorý Spartak zrazil a pribrzdil. Využili to hostia otváracím zásahom. 

"Ukazuje sa, ako je futbal krásny a aká je tenká hranica medzi úspechom a neúspechom. Mohli sme dať gól z penalty, namiesto toho sme prehrávali 0:1, pretože sme spravili chybu v rozohrávke. Netrafil som zostavu, ani zámer v prvom polčase. Na druhej strane, šťastná ruka cez polčas. Zmenili sme systém, prehodili hráčov a vyšlo to. Oni dali žrď, Mikovič tiež. Sú to paradoxy. Preto je futbal pekný. Prehrávať 0:1 po polčase, musíme byť radi za výhru 3:1," hodnotil triezvo Michal Gašparík

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

Po zmene strán však vybehol na trávnik úplne iný Spartak. Šéf andelov vyslal do boja Romana Procházku a Róberta Picha. Razom ožila ofenzíva a najmä Michal Ďuriš. Okamžite vyrovnal a v ďalšom priebehu sa presadil ešte raz. Nadviazal na neho exportne Philip Azango. "Keď prišli chalani z rozcvičky, asistenti mi hovorili, že boli akýsi nervózny. Možno z toho chcenia. Nevedeli si dobre prihrať a presne to prenášali do začiatku. Prechodová fáza nám nevychádzala, robili sme zvláštne veci."

"Cez polčas sme to potrebovali upokojiť. Povedať si, že to dokážeme otočiť, ešte k tomu pod tribúnou našich fanúšikov. Spravili sme systémové zmeny a nakoniec veľmi skorý gól nám pomohol. Hráči sa do toho dostali, šliapali a dali ďalšie dva a neboli ďaleko od ďalších," pokračoval v hodnotení 42-ročný lodivod.

Michal Ďuriš je strelecké eso. Už pred týždňom v odvete so Sarajevom zohral kľúčovú rolu, keď rovnako vsietil dva góly. "Mišo stále tvrdí, keď sa ho spýtate, že vek je iba číslo (smiech). Potvrdzuje to. V tomto je geniálny, keď si nájde loptu, alebo ona jeho v šestnástke, má fantastické zakončenie," nešetril slovami chvály na svojho najlepšieho strelca Michal Gašparík.

Jeho zverenci môžu ušetriť množstvo síl a najmä dôsledne zregenerovať, keďže tretie nikéligové kolo s Komárnom si už v predstihu odložili na koniec októbra. Odveta s Wislou Krakov je na programe 15. augusta od 20:30.

Ďuriš a jeho gólová oslava.
Ďuriš a jeho gólová oslava.TASR

"Musíme tam byť organizovaní, rozumní. Systémovo sa musím do toho trafiť. Prechodová fáza môže na tohto súpera platiť. Nemôžeme sa zľaknúť atmosféry. Pravdepodobne tam bude 30 tisíc, možno aj viac fanúšikov. Verím, že dáme gól, čo bude kľúčové a nakloníme si to na našu stranu," prezradil hlavný lodivod mužstva z "malého Ríma" svoje očakávania.