Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O ligovú fázu Konferenčnej ligy zabojuje Vavro s Kodaňou i Kadlec s Králikom

Podarí sa Vavrovi s Kodaňou dostať do Konferenčnej ligy?
Podarí sa Vavrovi s Kodaňou dostať do Konferenčnej ligy? Profimedia/ČTK/imago sportfotodienst/MICHAL CHWIEDUK
Futbalisti londýnskej Chelsea si po štyroch rokoch v hlavnej fáze Ligy majstrov a ročnom odpočinku bez európskych pohárov zahrajú iba play-off Konferenčnej ligy. The Blues si budú chcieť zabezpečiť ligovú fázu v konfrontácii proti Servette Ženeva. Úvodný duel je na programe vo štvrtok na Stamford Bridge, odveta sa uskutoční o týždeň neskôr na pôde švajčiarskeho tímu.

Londýnčanom výsledkovo nevyšla súťažná premiéra nového trénera Enza Marescu. Šiesty tím uplynulého ročníka Premier League prehral v úvodnom kole na pôde Manchestru City 0:2.

"Boli sme vyrovnaným, ak nie lepším tímom," zhodnotil premiéru na lavičke 44-ročný Talian, ktorého čaká v Chelsea neľahká úloha. V kádri má viac ako 40 hráčov a práve na šírku súpisky doplatil proti Citizens aj Raheem Sterling, ktorý vyjadril znepokojenie z vynechania zo zápasového kádra.

42 hráčov? Viac sa to rozoberá mimo klubu ako v ňom. Na tréningu ich mám 21, tvrdí Maresca

Dvadsaťdeväťročný krídelník navyše nefiguruje ani v oficiálnej súpiske pre duel v Ženeve a britské médiá čoraz častejšie špekulujú o jeho prestupe. Záujem o jeho služby prejavil Juventus Turín, ale aj kluby zo Saudskej Arábie.

Pozíciu favorita má aj FC Kodaň so slovenský reprezentantom Denisom Vavrom. Dánsky vicemajster vyradil v 3. predkola Baník Ostrava a proti škótskemu FC Kilmarnock začne na domácej pôde.

Na prahu európskej súťaže stojí aj posledný český zástupca v KL. Mladá Boleslav má v kádri aj slovenskú dvojicu Andrej Kadlec a Martin Králik. Druhý menovaný prispel gólom v odvetnom stretnutí 3. predkola k postupu cez izraelský Hapoel Beer Ševa. Český tím čaká tentoraz konfrontácia s maďarským FC Paks.

Program Konferenčnej ligy