Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Palmer bol vynechaný zo súpisky Chelsea pre Konferenčnú ligu, dôvodom je manažment minutáže

Nezaradenie Palmera na súpisku Konferenčnej ligy má za cieľ lepšie manažovať jeho minutáž.
Nezaradenie Palmera na súpisku Konferenčnej ligy má za cieľ lepšie manažovať jeho minutáž.Paul Terry / Sportimage Credit: Sportimage Ltd / Alamy Live News
Cole Palmer (22) nebol zaradený na súpisku Chelsea pre ligovú fázu Konferenčnej ligy v snahe manažovať minutáž anglickej hviezdy v sezóne, ktorá by mohla trvať do polovice júla.

Romeo Lavia a Wesley Fofana boli rovnako vynechaní údajne z dôvodov "manažmentu záťaže", keďže Chelsea sa má zúčastniť na nových rozšírených majstrovstvách sveta klubov v Spojených štátoch amerických, ktoré sa uskutočnia od 15. júna do 13. júla 2025.

Palmer skóroval pri finálovej prehre Anglicka na Eure so Španielskom len 33 dní pred začiatkom sezóny Premier League. Tento týždeň bol pre zranenie stiahnutý z nominácie Anglicka na zápasy Ligy národov proti Írsku a Fínsku.

Svetová únia futbalistov FIFPro vo štvrtok uviedla, že riadiace orgány futbalu si "neplnia svoju povinnosť starostlivosti" voči hráčom tým, že im odopierajú dostatočný odpočinok, keďže mnohé turnaje sa stále rozširujú. 

Únia navrhuje zaviesť garantované minimálne množstvo voľna a dokonca zaviesť maximálny počet zápasov pre hráčov. Palmer odohral v minulej sezóne 57 zápasov za klub a reprezentáciu.

Šéf anglickej Asociácie profesionálnych futbalistov uviedol ako dôkaz prospešnosti väčšej dovolenky skvelú formu kanoniera Erlinga Haalanda z Manchestru City a krídelníka Liverpoolu Mohameda Salaha, ktorí mali v lete voľno od reprezentačných povinností.

Chelsea sa vo vynovenej ligovej fáze tretej najvyššej európskej klubovej súťaže stretne s Gentom, Panathinaikosom, FC Noah, Heidenheimom, Astanou a Shamrockom Rovers. Palmer by mohol byť v prípade postupu tímu Enza Maresca stále zaradený do zostavy The Blues pre vyraďovaciu fázu.