Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea vstúpila do KL úspešne, Kováčik nastúpil pri výhre v Kodani. Noah zdolal Boleslav

Aktualizované
Chelsea potvrdila pozíciu favorita a zdolala Gent.
Chelsea potvrdila pozíciu favorita a zdolala Gent.Zac Goodwin / PA Images / Profimedia
Futbalistu arménskeho Noahu otvorili víťazstvom novú sezónu hlavnej fázy Konferenčnej ligy. Na domácej pôde zdolali Mladú Boleslav. Chelsea vyhrala proti belgickému Gentu, pozíciu favorita splnila aj Fiorentina. Poľský majster Jagiellonia Bialystok vyhral v Kodani.

Noah - Mladá Boleslav 2:0

Premožiteľ Ružomberka z play-off Konferenčnej ligy dokázal vyhrať aj piaty domáci duel tejto sezóny v rámci KL, keď počítame taktiež predkolá. Skóre stretnutia otvoril za Noah v 58. minúte brazílsky útočník Matheus Aias a poistku pridal v závere Virgile Pinson, ktorý na úvodný zásah asistoval.

Slovenský stopér Martin Králik odohral za Mladú Boleslav 74 minút. Jeho krajan Andrej Kadlec bol na striedačke. Hosťujúci stredopoliar Marek Matějovský sa vo veku 42 rokov, deväť mesiacov a trinásť dní stal najstarším hráčom, mimo brankárov, ktorý kedy zasiahol do hlavnej fázy niektorého z európskych pohárových súťaží. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Čo sa týka Konferenčnej ligy, ktorá sa hrá od roku 2021, tam Matějovský vytvoril absolútne maximum. Doterajšieho rekordmana brankára Pepeho Reinu prekonal o viac ako dva roky. Vo zvyšných súťažiach kraľujú gólmani. V Lige majstrov Marco Balotta z Lazia (43 rokov, 252 dní) a v Európskej lige Brad Friedel z Tottenhamu (42 rokov, 173 dní).

Američan bol pritom mladší ako Matějovský. Český ironman za sebou nechal aj rekordérov LM, resp. EL spomedzi hráčov v poli. Tými sú v milionárskej súťaži Pepe (41 rokov, 15 dní) a o poschodie nižšie zas Joaquín (41 rokov, 7 mesiacov a 23 dní).

Chelsea - Gent 4:2

Na súpiske Chelsea pre jesennú časť Konferenčnej ligy nie je Cole Palmer. Tréner Maresca mu týmto spôsobom dal možnosť oddýchnuť si, nakoľko ho potrebuje hlavne na ťažké zápasy v Premier League. V rámci tretej najvyššej európskej pohárovej súťaže by mali The Blues dominovať, čo potvrdili už v úvodnom stretnutí proti Gentu.

Favorita poslal do vedenia hlavičkou Renato Veiga, krajný obranca strelil svoj prvý gól za Chelsea. Hneď po zmene strán využil zaváhanie defenzívy Pedro Neto, v modrom drese sa presadil druhý raz. Watanabe síce vykresal iskierku nádeje pre Gent, lenže domácich upkojil siedmym zásahom v tomto ročníku Christopher Nkunku.

Prvý raz od apríla sa ešte presadil Kiernan Dewsbury-Hall. Konečný výsledok už len upravil Gandelman. Chelsea v ďalšom priebehu Konferenčnej ligy čakajú postupne Panathinaikos, Noah, Heidenheim, Astana a Shamrock Rovers.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Kodaň - Jagiellonia 1:2

Slovenský futbalista Peter Kováčik začal zápas v Kodani na striedačke Jagiellonie, ale v 63. minúte zasiahol do hry. V tom čase bolo skóre vyrovnané, keďže na zásah Hatzidiakosa odpovedal Pululu. Domácim nebol pre ofsajd uznaný gól Elyounoussiho.

Odchovanec Podbrezovej nastúpil do štvrtého z piatich duelov, odkedy prišiel na hosťovanie z Coma a priamo na ihrisku pomohol poľskému majstrovi k výhre, pretože počas ôsmej minúty nadstaveného času sa presadil Denis Čurlinov, čím stanovil konečný výsledok.

Fiorentina - The New Saints 2:0

Fiorentina síce súpera z Walesu nezdolala nejakým vysokým skóre, ale pozíciu favorita bez problémov splnila. Duel mala pod kontrolou, o čom hovorí takmer 80-percentné držanie a počet striel (21:1). Taliansky tím však prišiel o zraneného Mandragoru. Brankár de Gea dostal voľno, bol na striedačke. Za fialky skórovali Adli a Kean, no na prvý zásah sa čakalo až do 65. minúty.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Všetky výsledky Konferenčnej ligy