Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý gól môže byť kľúčový, vraví Gašparík. Pich verí, že odveta KL bude v réžii Trnavy

Gašparík a Pich absolvovali v Krakove tlačovú konferenciu.
Gašparík a Pich absolvovali v Krakove tlačovú konferenciu.TASR
Spartak Trnava sa pokúsi preniknúť do play-off o hlavnú fázu Konferenčnej ligy. Prekážkou mu vo štvrtok večer bude domáca Wisla Krakov, ktorú v úvodnom súboji 3. predkola zdolal na Štadióne Antona Malatinského pomerom 3:1. Na pôde súpera sa tak predstaví s výhodou a v pozícii mierneho favorita.

Wisla Krakov - Trnava (štvrtok, 20:30)

Futbalisti a realizačný tím Trnavy pricestovali do druhého najväčšieho mesta Poľska už v stredu na poludnie. Na štadióne protivníka absolvovali aj tréningovú jednotku. Tesne predtým si mediálne povinnosti na tlačovej konferencii splnili tréner Michal Gašparík a útočník Róbert Pich.

"Viem, že nás čaká veľmi ťažký zápas, potrebujeme byť koncentrovaní. Budeme sa snažiť o to, aby sme duel dostali čo najviac pod kontrolu. Neprišli sme tu len brániť výsledok, pokúsime sa byť aktívni vpredu a streliť prvý gól, pretože ten môže byť veľmi kľúčový. Budeme sa určite pokúšať o to, aby sme ho dali my," povedal prítomným médiám kouč Spartaka, ktorý vyjadril aj potrebu kvalitnej organizácie hry a minima individuálnych chýb.

Trnavský lodivod chce dosiahnuť ďalší postup.
Trnavský lodivod chce dosiahnuť ďalší postup.TASR

Gašparík po domácom stretnutí uviedol, že sa príliš netrafil do zostavy. Pred odvetou svoje vyjadrenie prehodnotil: "Keď som si ten zápas zanalyzoval, tak sa mi ukázalo, že to nebolo o hráčoch, ktorých som netrafil, skôr celé mužstvo nefungovalo ako celok. Možno to plynulo z úvodnej nervozity z dvojzápasu. Chceli sme sa toho vyvarovať a ešte sme dostali aj nešťastný gól. V druhom polčase sme už hrali svoju hru, bolo vidieť náš zámer a cieľ."

Poľský futbal je z pôsobenia v Slasku Vroclav a Legii Varšava viac než dobre známy spomínanému Pichovi. "Poznám atmosféru na Wisle. Vieme, že prvé minúty budú pre nás veľmi dôležité. Chceme sa nastaviť tak, aby sme mali hru pod našou kontrolou a aby sa domáci nedostali na koňa," priblížil a dodal:

"Verím, že sme dobre pripravení a že zápas bude v našej réžii. Nechceme, aby sa domáci spoločne s ich fanúšikmi dostali do ich hry a vytvárali si možnosť k streleniu gólu, ktorý ak by dali, tak by to bolo nepríjemné."

V prípade postupu do play-off sa Trnavčania stretnú so zdolaným mužstvom zo súboja 3. predkola Európskej ligy medzi nórskym FK Molde a belgickým Cercle Bruggy.