Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok podal oduševnený výkon a bol blízko, po studenej sprche v Európe končí

Aktualizované
Ružomberok v pohárovej Európe končí.
Ružomberok v pohárovej Európe končí.Flashscore
Futbalisti MFK Ružomberok nepostúpili do ligovej fázy Európskej konferenčnej ligy. V play-off nestačili na arménsky Noah, ktorému najskôr podľahli 0:3 na jeho pôde a vo štvrtkovej domácej odvete im nestačilo ani víťazstvo 3:1.

Ružomberok - Noah 3:1

/prvý zápas 0:3, postupuje Noah/

Ružomberok začal v snahe doháňať vysoké manko aktívnejšie a mal loptu častejšie na kopačkách. Už v deviatej minúte sa aj dostal do vedenia, keď Oliver Luterán získal loptu pred šestnástkou súpera a krásnou strelou pod brvno nedal Čančarevičovi šancu na zákrok - 1:0.

Vyrovnanie mal na kopačke slovenský stredopoliar Gamboš, pretože sa ocitol na chvíľu osamotený v pokutovom území, tvrdý pokus k žrdi mu vytesnil Frühwald. Ten sa zaskvel aj o niekoľko chvíľ neskôr po veľmi zaujímavom technickom obstrele od Pinsona.

V 37. minúte vymyslel Omar krásnu prihrávku vzduchom, tú si prebral Pinson a opečiatkoval tyč. Lopta sa k nemu vrátila, lenže Frühwald v hodine dvanástej posunul hrací predmet spred tohto krídelníka. Ofenzívne aktívne sa snažili byť oba tímy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ruža ešte pred prestávkou dokázala streliť aj druhý presný zásah. Pas sprava od Chriena sklepol v pokutovom území Gomola a Ján Hladík okamžitým halfvolejom rozjasal štadión pod Čebraťom - 2:0. Do kabín tak išli spokojnejší domáci, ktorí v tom čase potrebovali na vyrovnanie dvojzápasu len jeden gól.

Noah ale okamžite po zmene strán takmer znížil, Mojžiš poslal loptu nebezpečne tesne vedľa vlastnej brány. Na druhej strane pas z priameho kopu na zadnej tyči takmer dostal do siete Luterán, chýbali mu centimetre, aby sa hrací predmet od neho odrazil za čiaru.

Frühwald dokazoval svoje nesporné kvality aj naďalej. S námahou vyškriabal ľavou rukou ďalekonosnú strelu Sangarého a ešte viac sa blysol následne, pravačkou zneškodnil dorážku zblízka od Gregória. Arménsky klub dokázal v druhom dejstve držať súpera ďaleko od nebezpečných pozícií.

Zmenila to 69. minúta, Pablo Santos na hranici pokutového územia stiahol na trávnik unikajúceho Hladíka. Videl za to druhú žltú kartu, logicky aj červenú a predčasne putoval pod sprchy. Navyše Ružomberok získal výhodu pokutového kopu.

K jeho rozohrávke sa postavil Martin Boďa a rezolútne skóroval - 3:0. Zverenci trénera Smetanu tak zmazali manko z úvodného duelu a stav dvojzápasu bol v danom čase vyrovnaný 3:3. Keď to vyzeralo, že Ruža duel dotiahne aspoň do predĺženia, tak prišla studená sprcha.

Pinson sa na krídle dostal k presnému centru na malé vápno, kde striedajúci Matheus Aias vyskočil vyššie ako jeho strážca a hlavou upratal loptu do brány - 3:1. Domáci každopádne zbrane nezložili. Strelu Domonkosa z dobrej pozície vytesnil Čančarevič.

Gólman Noahu sa zaskvel pri teči Mendozu, loptu vytiahol spred bránkovej čiary, inak by z toho bol ukážkový vlastný gól. Ružomberok podal vynikajúci výkon, no v pohárovej Európe skončil.