Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok šokoval Európu, po triumfe nad Hajdukom Split ide v Konferenčnej lige ďalej

Aktualizované
Ružomberok sa postaral o obrovskú senzáciu.
Ružomberok sa postaral o obrovskú senzáciu.TASR
Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do play-off Konferenčnej ligy po víťazstve nad Hajdukom Split. V ďalšej fáze sa stretnú s arménskym klubom FC Noah a premiérovo si zahrajú v bojoch o hlavnú časť jednej z európskych súťaží.

Hajduk Split - Ružomberok 0:1

/prvý zápas 0:0, postupuje Ružomberok/

Začiatok stretnutia priniesol z pohľadu slovenského tímu aktivitu Martina Chriena, ktorý sa z pravej strany snažil dostať do šance, no neuspel v súboji s Moufim. Následne sme mohli vidieť center Chobota, ktorý domáci odvrátili na roh. Potom sa outsider dostal na koňa. Po spomínanom rohovom kope sa snažil presadiť Madleňák, narobil vzruch v šestnástke a jeho pokus tečoval do brány Zvonimir Šarlija.

Po štvrťhodine hry mohlo byť vyrovnané. Temperamentní chorvátski fanúšikovia sa takmer tešili po tom, ako Sanyang tvrdo vystrelil, Tomáš Frühwald ale zasiahol a zlikvidoval aj dorážku Pukštasa. Hajduk pridal na obrátkach a ružomberský brankár vychytal aj druhý pokus amerického stredopoliara.

Nasledujúce minúty priniesli mierny útlm a hoci sa domáci snažili s výsledkom niečo urobiť, Ružomberok stále neinkasoval. Polhodinu od úvodného hvizdu poslal loptu z rohu do šestnástky Ruže Ivan Rakitič, no Madleňák akciu "uhasil" a odkopol hrací predmet do bezpečia.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Frühwald bol v prvom dejstve hrdinom nikéligistu, pretože hasil jednu šancu domácich za druhou. Zoči-voči nemu neuspel ani Trajkovski v nájazde, keď mu Slovák zmenšil strelecký uhol a z veľmi dobrej pozície neuspel. Hajduk to skúšal aj päť minút pred koncom polčasu, no Livaja po prihrávke od Sahitiho neskóroval. V posledných sekundách však vystrčili rožky Ružomberčania, po rohu Lavrinčíka mali domáci šťastie, hrací predmet takmer skončil v sieti Lučiča.   

Po zmene strán rezultovala akcia Jana Hladíka len do rohu, hostia sa následne pokúšali o brejk, no Lavrinčík sa pošmykol. Po hodine hry bola štatistika striel až 17:2 v prospech chorvátskeho tímu, vzápätí ju ešte navýšil Sahiti. S pribúdajúcimi minútami sa u hráčov Splitu začala prejavovať nervozita. Žlté karty pribúdali aj na ružomberskej strane, no slovenské mužstvo začalo kúskovať hru a znepríjemňovať život favoritovi.

Záverečná pätnásťminútovka priniesla ďalší obetavý výkon tímu spod Čebraťa. Livaja poslal loptu do ruky Múdreho, ale pokutový kop sa nepískal. Počas šiestich nadstavených minút sme gól nevideli. Po záverečnom hvizde chorvátski fanúšikovia tím trénera Gattusa vypískali, v tábore Ružomberka naopak prepukla eufória.