Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok uhral s Hajdukom cennú remízu, pred odvetou v Chorvátsku je všetko otvorené

Aktualizované
Ružomberok doma gól nedal, ale ani nedostal.
Ružomberok doma gól nedal, ale ani nedostal.TASR
Futbalisti MFK Ružomberok remizovali s Hajdukom Split 0:0 v úvodnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Odveta je na programe vo štvrtok 15. augusta v Splite.

Ružomberok - Hajduk Split 0:0

Domáci tréner Smetana neurobil v základnej zostave výraznejšie prekvapenie. Na lavičke už bol aj Szolgai, ktorý len nedávno prišiel z Dunajskej Stredy. Hosťujúci kouč Gattuso nezaradil do otváracej jedenástky najväčšie hviezdy ako Rakitič a Perišič, iba na striedačke bol aj brankár Kalinič. Na hrote ofenzívy však nechýbal Livaja.

Chorvátsky tím mal podľa očakávaní viac z hry, ale defenzíva Ružomberka pracovala zodpovedne. Paradoxne sa do veľkej šance dostali domáci. Domonkos prihral do šestnástky na Gomolu a ten objavil na malom vápne voľného kapitána Chriena, ktorý trestuhodne prestrelil bránu.

Hajduk síce po polhodine hry dostal loptu do siete po tom, ako sa Livaja otočil na hranici pokutového územia a tečovaná strela skončila za Frühwaldom, ale prihrávku si ofenzívny líder hostí preberal v ofsajde. Všeobecne sa hralo medzi šestnástkami bez výraznejšieho vzruchu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Nezmenil to ani Domonkos, pretože v snahe dostať sa k centru pred bránu včas zasiahol Melnjak. V prvom polčase gól nepadol. Cez prestávku nestriedal ani jeden tréner, ale zmenilo sa počasie, keďže počas pauzy začalo pršať. Po hodine hry prišiel na ihrisko Perišič, obraz hry sa pred 4712 divákmi nemenil.

Po mnohých doslova nudných minútach zaujalo, keď sa fanúšikovia hostí rozhodli oživiť situáciu pyrotechnikou. Na poslednú štvrťhodinu naskočil takisto Rakitič. Krátko na to nepríjemne k žrdi strieľal Krovinovič, výborne reflexívne zareagoval Frühwald.

Na druhej strane sa center Chobota otočil smerom do brány, takže Lučič mal čo robiť, aby nedostal kuriózny gól. V závere takmer rozhodol obranca Melnjak, po krásnom pase Rakitiča netrafil loptu pred malým vápnom tak, ako by si predstavoval. Počas nadstavenia Lučič zneškodnil zaujímavú hlavičku Kelemena.