Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok v Arménsku prehral rozdielom triedy, domov sa vracia v nelichotivej pozícii

Aktualizované
Ružomberok v Arménsku prehral a doma bude mať ťažkú situáciu.
Ružomberok v Arménsku prehral a doma bude mať ťažkú situáciu.TASR
Futbalisti MFK Ružomberok prehrali v úvodnom zápase play-off Konferenčnej ligy na pôde FC Noah. Stretnutie museli prerušiť na takmer dvadsať minút pre výpadok prúdu. Odveta je na programe budúci štvrtok (18:30) pod Čebraťom.

Noah - Ružomberok 3:0

Noah začal aktívnejšie a dostal sa aj do vedenia. Pomerne jednoduchý center zľava neudržal brankár Frühwald, lopta mu vypadla a voľný portugalský útočník Goncalo Gregorio ju z prvej poľahky poslal do siete - 1:0. Okamžite chcel odpovedať Jackuliak, v snahe ujsť obrancom si dal loptu veľmi ďaleko od nohy.

Frühwald podržal svoj tím po veľmi zaujímavej strele z diaľky v podaní Manveljana, dorážku zmaril presným sklzom Maslo. Na druhej strane center Madleňáka zakončil Jackuliak hlavou tesne vedľa vzdialenejšej žrdi. Na šance boli prvotné minúty bohaté, jednu mal na päťke Gregorio. Tiesnený zakončoval o niekoľko čísel mimo.

Technický pokus Ferreiru z diaľky letel len niekoľko centimetrov nad brvno. Noah pokračoval vo svojej hernej dominancii, a tak sa tréner Smetana rozhodol spraviť zmenu. Jackuliaka už v 34. minúte nahradil na hracej ploche Chobot. Na konci prvého polčasu mohol byť dvojgólový Gregorio, skvelý zákrok vytiahol Frühwald.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ten si ale krátko po zmene strán vybral druhý slabší moment, keďže si zle prebral malú domov, loptu mu zobral Gregorio a z veľkého uhlu mieril do prázdnej brány. Hrací predmet zastavila tyč. Vyrovnanie mal na kopačke Hladík, ušiel defenzíve, avšak krížne strieľal vedľa vzdialenejšej žrde.

V 69. minúte vypadol elektrický prúd a zápas musel byť prerušený na neurčito. Nútená prestávka trvala dvadsať minút. Po nej prišla strela z diaľky, ktorú Maslo v snahe zastaviť zasiahol rukou a nariadený pokutový kop premenil Gor Manveljan - 2:0.

V nadstavenom čase strelil Noah aj tretí gól. Po rohovom kope neodvrátil loptu Selecký, posunul ju len za seba a voľný Matheus Aias ju poľahky nasmeroval za čiaru, čím stanovil konečný výsledok - 3:0.

Noah prevýšil úradujúceho víťaza Slovenského pohára vo všetkých hlavných štatistikách. Arménsky klub tak zvíťazil aj vo svojom piatom domácom zápase v jednej z európskych pohárových súťaží.