Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šanca pre 15-ročného rekordéra i skorý koniec v Európe. Muňoz sa o svoju pozíciu neobáva

Xisco Muňoz sa o svoju pozíciu zatiaľ neobáva.
Xisco Muňoz sa o svoju pozíciu zatiaľ neobáva. TASR
Futbalisti DAC Dunajská Streda skončili na európskej scéne už po prvom dvojzápase, keď v 2. predkole Konferenčnej ligy nestačili na FK Zira. Po prehre 0:4 vonku podľahol DAC azerbajdžanskému tímu doma 1:2. V dueli vyznačujúcom sa intenzitou bol súper lepší a hlavne skúsenejší.

Dunajská Streda - Zira 1:2

"Videli sme v prvom polčase, keď sme hrali jedenásti proti jedenástim, že intenzita bola oveľa vyššia ako v ligovom zápase. Chýbala nám skúsenosť, nedokázali sme kontrolovať hru. Spravili sme aj hrubú chybu, keď sme po dlhej lopte faulovali a prišli sme o hráča. Vtedy súper nemusel robiť nič extra. Vonku mal na začiatku zápasu dve šance, obe premenil, no my nie. Je to aj o skúsenostiach." 

"Chýba nám stabilita v zadných radoch. V minulej sezóne sme odohrali veľa duelov bez inkasovaného gólu, teraz nie. Keď sa chcete dostať v Európe do ďalšieho kola, nesmiete dostať šesť gólov. Ak nájdeme správnu rovnováhu, musíme sa dostať tam, kde sme boli na konci minulej sezóny," povedal tréner Xisco Muňoz.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Podľa jeho slov ich súper ničím neprekvapil. "Gratulujem im, súper odviedol skvelú prácu. Vôbec nás neprekvapili, už po zápase so Šeriffom Tiraspoľ sme videli schopnosti a kvalitu v mužstve. V druhom meraní síl to v plnej miere ukázali. Ako som spomínal, v prvom stretnutí z prvých dvoch šancí dali dva góly, potom sa prejavili skúsenosti. Vedia, o čom je Konferenčná liga."

DAC už druhýkrát za sebou vypadol už po prvom dvojzápase. Neúspech vlani ovplyvnil aj začiatok sezóny, čo vyústilo do odvolania trénera Adriána Guľu. Na pozápasovej tlačovke prišla otázka, či je ohrozená pozícia hlavného trénera, ale Muňoz sa o pozíciu neobáva.

"Súper mal lepší tím. Neviem presne, koľko našich hráčov hralo prvýkrát v európskej súťaži. Poďakovanie patrí zamestnancom akadémie, lebo vychovali hráča, ktorý bol najmladší, aký nastúpil v európskych súťažiach. Som v klube šťastný, každý deň chcem odviesť maximum. Piatok opäť prídem do akadémie a urobím maximum, aby sme pripravili hráčov čo najlepšie. Vo futbale však nikdy nevieme, čo príde, ale vždy myslím len na ďalší deň."

Klub utvoril v európskych súťažiach jeden rekord. V dueli nastúpil aj mladý maďarský stredopoliar Levente Bősze, ktorý mal v čase stretnutia 15 rokov, 5 mesiacov a 12 dní. Tým prekonal rekord Martina Odegaarda, ktorý v Lige majstrov debutoval vo veku 15 rokov, 6 mesiacov a 29 dní. Podľa trénera dostal mladý Bősze možnosť právom.

"Všetko ho robí výnimočným. Má výborné pozadie, rodina ho maximálne pomáha a podporuje. Od prvého dňa, keď prišiel medzi nás, ukázal, že túži hrať v prvom mužstve. V tréningoch ide naplno, bojuje, je otvorený, chce sa neustále zlepšovať. Nikomu nedám zadarmo 15 minút v Konferenčnej lige. Bolo to niečo, po čom veľmi túžil a urobil pre to všetko. Má talent, a v budúcnosti určite príde moment, keď si spomenieme, že som mu ako tréner dal prvú šancu v seniorskom futbale."

DAC čaká v nedeľu už ďalší ligový zápas, v ktorom sa bude prvýkrát hrať žitnoostrovské derby medzi Komárnom a Dunajskou Stredou. Cieľ mužstva je jednoznačný.

"Musíme pokračovať v práci a poriadne sa pripraviť. Strední obrancovia už odohrali tretí duel v rade, budú musieť hrať aj nedeľu. Je na nás trénerov, aby sme správne rozložili sily. Treba sa poučiť z chýb. Každý zápas značí novú výzvu. Atmosféra po prehre so Zirou nie je dobrá, ale proti Komárnu hráme prvé domáce stretnutie v novej sezóne a chceme získať tri body," dodal Muňoz.

Dunajská Streda - Komárno (nedeľa, 18:00)