Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spartak sa nechce uspokojiť s náskokom, fanúšikovia Trnavy odmietli vycestovať do Poľska

Priaznivci Spartaka sa v Krakove neukážu.
Priaznivci Spartaka sa v Krakove neukážu.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia vo štvrtkovej odvete 3. predkola Konferenčnej ligy na pôde Wisly Krakov s dvojgólovým náskokom. Po domácom víťaznom zápase však tím odcestuje do Poľska s vedomím, že ho čaká náročné stretnutie, keďže podpora fanúšikov hrá pre mentalitu nemalú rolu.

Spartaku v úvodnom zápase nevyšiel prvý polčas, ale po zmene strán prišli kľúčové striedania a tri góly v priebehu 20 minút. Tréner Michal Gašparík po dueli priznal, že sa musí trafiť do základnej zostavy, čo nie je ľahká úloha, keďže mužstvo momentálne trápi početná maródka. Zo zranení sa doliečujú aj nováčikovia Kratochvíl a Kubista, ktorí už síce nastúpili v závere prvého duelu, no podľa trnavského kouča to ešte nie je ono. Pred odvetou dúfal, že tímu pomôže víkendová pauza v Niké lige, v ktorej si andeli odložili zápas s Komárnom.

"Odložili sme si kolo a všetko sme stavili na to, aby sme sa skúsili dostať do play-off Konferenčnej ligy. Verím, že si odpočinieme a hráči sa do toho dostanú. Je tam však veľmi cítiť, že majú fyzický výpadok. Budeme musieť dobre premyslieť, ako postaviť zostavu. Bude to ťažký zápas, určite príde okolo 30-tisíc fanúšikov, ale verím, že to zvládneme," uviedol Gašparík na oficiálnom klubovom kanáli na platforme YouTube.

Gašparíka čaká ďalšia európska výzva.
Gašparíka čaká ďalšia európska výzva.TASR

V prípade postupu do play-off sa Spartak stretne so zdolaným mužstvom zo súboja 3. predkola Európskej ligy medzi nórskym FK Molde a belgickým Cercle Bruggy. Trnavčanov prišlo doma podporiť 13-tisíc divákov a hráči neraz opakujú, aká dôležitá je podpora z tribún.

Na štadióne v Krakove sa jej určite nedočkajú, keďže trnavskí fanúšikovia odmietli vycestovať a klub nežiadal od Wisly vstupenky do sektora hostí. Dôvodom je neakceptovanie dohody európskych fanklubov o tom, že zbrane na štadión nepatria.

"Myslím si, že to bude úplne iný zápas, lebo teraz budú doma oni. Vieme, akí sú Poliaci, príde im množstvo divákov. Stále vravíme, že keď prídu ľudia na štadión, neskutočne to pomáha. Prial by som si, aby takéto návštevy chodili aj na domácu ligu a určite by sme v tabuľke boli vyššie," skonštatoval útočník Michal Ďuriš.

Wisla Krakov - Trnava (štvrtok, 20:30)