Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava má o deň menej na prípravu. Potrebuje lepšiu efektivitu a hrať nátlakovo

Trnavu čaká domáca odveta 2. predkola Konferenčnej ligy.
Trnavu čaká domáca odveta 2. predkola Konferenčnej ligy.Profimedia
S cieľom zlepšiť efektivitu a postúpiť vyrukujú futbalisti FC Spartak Trnava do stredajšieho odvetného zápasu 2. predkola Konferenčnej ligy proti FK Sarajevo. Hráči slovenského zástupcu uhrali v prvom meraní síl na pôde súpera z Bosny a Hercegoviny remízu 0:0, pričom rovnaký výsledok dosiahli aj v nedeľnom domácom ligovom stretnutí s AS Trenčín.

Na strelený gól čakajú zverenci Michala Gašparíka už vyše 300 minút, keď sa berú do úvahy aj prípravné zápasy. Spartak nutne potrebuje zlepšiť efektivitu, v opačnom prípade stroskotá ako nasadený tím už na prvej pohárovej prekážke. V Sarajeve bol v prvom polčase pasívny a hoci po zmene strán pridal, za celých 90 minút nevystrelili jeho hráči na bránku.

"Podľa vývoja zápasu je remíza pre nás dobrá a verím, že domáci duel bude vyzerať úplne inak," vravel Gašparík po dueli v Sarajeve. Vlani doviedol tím až do skupinovej fázy EKL. V prípade, že Bíli andeli postúpia, čaká ich v 3. predkole zdolaný tím zo súboja 2. predkola Európskej ligy medzi poľským druholigistom Wislou Krakov a Rapidom Viedeň (prvý zápas 1:2).

Spartak Trnava - Sarajevo (streda, 20:30)

Zápas Trnava - Sarajevo má výkop v stredu o 20:30 na Štadióne Antona Malatinského. V priamom prenose ho odvysiela STVR, rozhodcovia sú z Dánska na čele s hlavným Sandim Putrosom.

"Je to trochu zmena, že sa nehrá už vo štvrtok, ale o deň skôr. Máme teda o deň menej na regeneráciu. Starajú sa však o nás traja výborní fyzioterapeuti, ktorí nás dajú dokopy. Máme nejaké výživové prípravky, chalani hneď po zápase s Trenčínom išli do studenej vody, myslím si, že kondične sme na tom veľmi dobre a nebude problém. Musíme hrať tak ako druhý polčas s Trenčínom nátlakový futbal, v našich silách je, aby sme postúpili," povedal 33-ročný krajný obranca Martin Mikovič.

Druhý slovenský zástupca FC DAC 1904 Dunajská Streda odohrá svoj zápas vo štvrtok, do domácej odvety proti FK Zira Baku vstúpi v náročnej pozícii po debakli 0:4 v Azerbajdžane. Našliapnuté za postupom majú viaceré kluby so slovenskými legionármi. Baník Ostrava deklasoval doma arménske Urartu 5:1 aj vďaka gólu Erika Prekopa.

Dres českého tímu oblieka aj Matúš Rusnák. FC Kodaň v zostave s reprezentačným stopérom Denisom Vavrom zvíťazil doma nad F.C. Bruno's Magpies 3:0. Z víťazstva sa tešil aj ľavý obranca Martin Králik, ktorého Mladá Boleslav zdolala FK TransINVEST 2:0 a vytvorila si dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou v Litve.

NK Osijek si poradil s Levadiou Tallinn 5:1. Víťaz tejto konfrontácie si v 3. predkole zmeria sily s lepším z dvojice FK Zira Baku - FC DAC 1904 Dunajská Streda (prvý zápas 4:0). Hajduk Split potvrdil rolu favorita a pokoril HB Tórshavn 2:0. Postupujúceho čaká v 3. predkole zdolaný zo súboja 2. predkola EL medzi MFK Ružomberok a Trabzonsporom (prvý zápas 0:2).

V dvoch odvetných zápasoch 2. predkola EKL bude mať Slovensko rozhodcovské zastúpenie. Duel Sabah FK - Maccabi Haifa povedie Peter Kráľovič, stretnutie Budučnost Podgorica - CSKA 1948 povedie Michal Očenáš.