Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava otočila výsledok a v druhom polčase dominovala, do Poľska ide v dobrej pozícii

Aktualizované
Trnava má všetko vo svojich rukách.
Trnava má všetko vo svojich rukách.TASR
Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy nad Wislou Krakov 3:1. Vytvorili si tak solídnu pozíciu pred odvetou, ktorá sa hrá v Poľsku vo štvrtok 15. augusta o 20:30.

Spartak Trnava - Wisla Krakov 3:1

Hlavne vzhľadom na zdravotné problémy niekoľkých hráčov musel domáci tréner Gašparík mierne improvizovať. V strede defenzívy nastúpil Ujlaky, priestor vpredu dostal Ahl, čo boli asi dve najväčšie prekvapenia. Prvý raz v rámci predkôl tejto sezóny hral Paur.

Práve spomínaný Ahl už v šiestej minúte zabojoval na krídle, vošiel do pokutového územia a centrom trafil ruku Biedrzyckeho, vďaka čomu mohla Trnava zahrávať pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Ďuriš, no rozhodca Karabajev ho prerušil, išiel si pozrieť cez VAR predošlý súboj švédskeho mladíka a nakoniec odpískal útočný faul.

Penalta teda bola zrušená. Mikovič zakrátko prudko pálil osamotený na hranici šestnástky, nanešťastie pre neho mieril priamo do pripraveného Brodu. Postupom času sa Wisla dostávala viac do hry a bola na ihrisku o niečo aktívnejším tímom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ahl síce duel dobre začal, no v 26. minúte spravil veľkú chybu. Po jeho zlej prihrávke na stopérov išiel Baena sám na kasu. Frelih síce zakončenie skvele vyrazil, ale lopta sa vrátila k Španielovi, ten prihral pod seba a Ángel Rodado mal pred sebou už iba prázdnu bránu - 0:1.

Odpovedať sa snažil Azango, lenže namiesto strely mohol prihrávať doprava na voľného Ahla v ideálnej pozícii. Krátko na to neuspel pokusom z diaľky k žrdi Bainovič, prečítal ho Broda. Do kabín sa išlo za stavu priaznivejšieho pre poľského druholigistu.

Na druhý polčas poslal domáci kouč do hry Picha aj Procházku a veľmi rýchlo prišlo vyrovnanie. Azango si síce zle hodil loptu od nohy, no tá sa odrazila k Michalovi Ďurišovi a jeho pohotovosť dokázala pravačkou namieriť presne k žrdi - 1:1. Na tribúnach tak 13 010 divákov prejavilo naplno veľkú radosť.

Po hodine hry bolo skóre otočené. Aj keď sa Procházka po pase za obranu nedostal k zakončeniu, pretože sa s ním veľmi dobre vrátila defenzíva, tak odvrátenú loptu si našiel Philip Azango a z diaľky ponad Brodu trafil nádherne z voleja pod brvno - 2:1.

Vyrovnanie mal na nohe po presnom centri na zadnú tyč voľný Rodado, ľavačkou opečiatkoval žrď. Dorážka hlavou od Kiakosa išla nad. Tretí trnavský zásah padol v 68. minúte po presnom centri Mikovič na vzdialenejšiu tyč, tam sa krásne od svojho strážcu odpútal Michal Ďuriš, aby pravačkou poľahky napol sieť - 3:1.

Súťažné debuty za Spartak v závere zažili českí stredopoliari Kratochvíl a Kubista. Počas nadstavenia bol blízko ku gólu Mikovič a aj keď to bola utešená strela, tak ju zastavilo brvno a po odraze od gólmana Brodu taktiež žrď. Bíli Andeli zaznamenali výhodný výsledok do odvety.

V prípade postupu nastúpi Spartak v play-off Konferenčnej ligy proti neúspešnému zo súboja 3. predkola Európskej ligy medzi Molde a Cercle Bruggy. Bližšie ku konfrontácii so zverencami trénera Gašparíka je belgický tím, ktorý prehral v Nórsku 0:3.