Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava podala kvalitný výkon, Ďuriš rozhodol a Spartak sa teší z postupu cez Sarajevo

Ďuriš sa stal hrdinom Trnavy.
Ďuriš sa stal hrdinom Trnavy.Profimedia
Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v stredajšom odvetnom zápase 2. predkola Konferenčnej ligy proti Sarajevu 3:0. Postúpili do 3. predkola, kde ich čaká horší zo súboja 2. predkola Európskej ligy medzi tímami Wisla Krakov a FC Rapid Viedeň.

Spartak Trnava - Sarajevo 3:0

Tréner Michal Gašparík poslal do brány rovnako ako v prvom zápase Freliha. Obrannú štvoricu tvorili Holík,  Twardzik, Kóša a Mikovič. V strede poľa nastúpili Bainovič, Procházka, Zeljkovič, Azango a v útoku dvojica Ahl, Ďuriš. Na úvod malo viac z hry Sarajevo, ktoré bolo aktívnejšie.

Do prvej šance sa po štandardnej situácie dostal Durakovič, ktorý hlavičkoval z hranice malého vápna, ale Frelih predviedol dôležitý zákrok. Na druhej strane Trnava okamžite udrela, nakoľko Mikovič poslal zľava dobrý center a Michal Ďuriš išiel nebojácne do súboja s gólmanom, pri lopte bol skôr, takže hlavou otvoril skóre.

Zvýšiť ho chcel pokusom z diaľky Zeljkovič, no Rockov zakončenie vytesnil pred seba, kde neskoro dobiehali hráči Trnavy. V 33. minúte si Azango vytvoril pozíciu pred pokutovým územím a krásny pokus nasmeroval do žrde, z dorážky trafil Celika. Spartak po horšom úvode predvádzal naozaj veľmi dobrý výkon.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Výborne hrajúci Ahl v 42. minúte vymyslel krásnu prihrávku vzduchom za obrancov a nabiehajúci Ďuriš prestrelil brankára, aby zvýšil vedenie domáceho tímu, a to ešte v nadstavenom čase krížna rana nezapadla k vzdialenejšej žrdi. Do kabín išli spokojnejší bíli andeli.

Druhé dejstvo odštartovalo Sarajevo dvojitým striedaním. Herne sa toho až tak veľa nezmenilo. Bosniansky tím síce chcel byť nebezpečnejší, lenže defenzíva Spartaka bola veľmi pozorná. V 67. minúte Ďuriš takmer skompletizoval hetrik, po prihrávke Paura na malom vápne netrafil loptu podľa predstáv.

Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času musel zasahovať Frelih, keďže Beganovič skryl svoj jedovatý pokus za hráčov a lopta potom nebezpečne vyletela. Záverečné minúty chcelo Sarajevo využiť na tlak, ten Spartak nedopustil a navyše pridal tretí gól.

Pich sa na krídle cez brániaceho súpera krásne dostal do pokutového územia, kde ešte prihral a mladý Patrick Karhan mal pred sebou už len prázdnu bránu. Spartak tak pred 9 120 divákmi oslavoval postup.

Trnavčania sa v 3. predkole Konferenčnej ligy stretnú s horším zo súboja Wisla Krakov - FC Rapid Viedeň, ktorí proti sebe nastúpia v 2. predkole Európskej ligy. Prvý duel vyhral rakúsky tím 2:1, odveta sa hrá v stredu o 20:30. Úvodné stretnutie 3. predkola KL je na programe 8. augusta, odveta sa bude hrať 15. augusta.