Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava v pohárovej Európe končí. Po slabom výkone prišla o náskok, prehrala v rozstrele

Aktualizované
Trnava sa cez Wislu ďalej nedostala.
Trnava sa cez Wislu ďalej nedostala.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava ukončili účinkovanie v Konferenčnej lige. Po domácom triumfe 3:1 nad Wislou Krakov v 3. predkole prehrali vo štvrtkovej odvete 1:3 po predĺžení, v dramatickom penaltovom rozstrele zvíťazili domáci 12:11.

Wisla Krakov - Spartak Trnava 4:1 pen.

Tréner Gašparík sa rozhodol hrať na troch stopérov, pričom sprava nastúpil Erik Sabo, ktorý sa do Trnavy vrátil po ôsmich rokoch v zahraničí. Prvý raz v drese Spartaka v pohárovej Európe od začiatku vybehol na ihrisko Pich, vpredu dostali šancu opätovne Ďuriš či Azango.

Spomínaný Sabo už po necelej minúte fauloval pred vlastnou šestnástkou a videl žltú kartu. Pas z priameho kopu ale hostia ustáli. Na druhej strane skúšal Mikovič zo štandardky namiesto centru vystreliť na bránu, to Broda prečítal.

Wisla sa tešila z gólu v 11. minúte, keď prišla kontra po chybe v zadných radoch Trnavy. Prihrávku za obranu síce na presnú strelu z prvej využil Rodado, lenže jeho radosť bola pre ofsajd predčasná. Zakrátko sa Zwolinski takmer dostal k odrazenej lopte v pokutovom území, Sabo mu v hodine dvanástej skvelým sklzom šancu zmaril.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po následnom rohovom kope prepadol center na roh päťky. Jaroch si hrací predmet hodil na pravačku a nebyť bloku Mikoviča, tak sa mohol radovať. Poľský tím bol častejšie na lopte. Cítil, že potrebuje byť nebezpečný, pretože doháňal dvojgólové manko.

Ojedinelý ofenzívny únik hostí zakončil vysoko nad bránu Pich. V ďalších minútach sa na hracej ploche veľa nedialo a pravdou bolo, že Trnava výrazne zaostávala za hrou, ktorú by chcela predvádzať. V 40. minúte navyše Azango až príliš ľahko stratil loptu a v snahe zastaviť protiútok fauloval vo vlastnej šestnástke Kissa.

Loptu si na biely bod postavil španielsky útočník Ángel Rodado, aby prudko zakončil po svojej pravej ruke. Frelih sa ľavou rukou tohto pokusu dotkol, no zastaviť ho nedokázal - 1:0. V nadstavenom čase prišiel najlepší moment hostí za úvodných 45 minút, keď po centri z priameho kopu tečoval center Holík a Broda musel reagovať.

Spartak pred druhým polčasom reagoval dvojitým striedaním. Z hry odišli Ujlaky a Pich, nahradili ich Kratochvíl a Ahl. Obraz hry sa ale veľmi nemenil. Poľský tím navyše dokázal znova gólovo udrieť. Piotr Starzynski dostal loptu do šestnástky a po zaváhaní Mikoviča sa zrazu ocitol sám pred Frelihom, kde pohotovo zakončil - 2:0.

Tretí zásah Wisly mal na kopačke Rodado. Prebral si loptu pred Saba a ocitol sa sám pri Frelihovi. Slovinec ostal dobre stáť a predviedol kľúčový zákrok. Ten istý hráč dostal doslova prihrávku do šance od Saba a zvnútra päťky zas nechal vyniknúť Freliha. Trnava vôbec nebola vo svojej koži a kopila chyby v zadných radoch.

Tvrdá rana Mikulca z diaľky poriadne vyprášila rukavice Freliha. V nadstavenom čase mohol Trnavu spasiť Azango, jeho krížnej strele chýbali centimetre, aby zapadla k vzdialenejšej žrdi. V riadnom hracom čase sa o postupujúcom nerozhodlo, a tak prišlo na rad predĺženie.

Na jeho začiatku prišiel center z rohového kopu, ktorý Frelih nevyriešil ideálne, pretože súboj s ním vyhral Alan Uryga a kapitán Wisly hlavou zvýšil skóre, takže razom postupoval poľský druholigista - 3:0. Nutno ale povedať, že stopér skákal úplne nestrážený.

Michal Ďuriš záchranil Trnavu v 106. minúte, teda krátko po štarte druhého polčasu predĺženia. Azango obdržal pas na ľavé krídlo, prihral do pokutového územia a skúsený útočník z pravej po trávniku znížil - 3:1. V tom čase bolo skóre dvojzápasu vyrovnané.

Zmeniť to nedokázal Mikulec, nakoľko v samostatnom nájazde proti nemu vytiahol skvelý zákrok Frelih. Infarktové stavy pokračovali až do úplného záveru, v ktorom po prihrávke za obranu so šťastím prestrelil Freliha striedajúci Baena, lopta doskákala za čiaru. Našťastie pre slovenských fanúšikov sa mával ofsajd.

Nerozhodlo ani predĺženie, preto nasledoval penaltový rozstrel. Uryga prvým pokusom namieril presne do vinkla a Ďuriš trafil smer, kam padal Broda. Biedrzycki ale nevyužil možnosť zvýšiť skóre, aj Frelih si vybral správnu stranu. Paur tak priebežne vyrovnal. V tretej sérii Jaroch dokonca trafil žrď a Kratochvíl poslal Trnavu do vedenia 2:1.

Rodado prudkou ranou k tyči zbrane nezložil, avšak Kóša udržal svoj tím v náskoku. Piatu sériu otváral Carbo s vedomím, že musí dať. Uspel a hrdinom sa nestal Bainovič, pretože opečiatkoval brvno. Šiestu dvojicu načal presne Mikulec. Čech Kubista tak bol pod veľkým tlakom, pomohol si so žrďou, čím mu spadol veľký kameň zo srdca.

Gólový film zápasu.
Gólový film zápasu.Flashscore

Duarte potvrdil výhodu Wisly, reagoval Corryn. V rovnakom tempe pokračovali Gogol aj Ahl. Rozstrel pokračoval už deviatou sériou, v ktorej sa nemýlili Baena a ani Holík. Desiata séria takisto nebola konečnou, keďže v nej napli sieť Kutwa i Azango.

Na rad museli prísť brankári. Broda prudkou ranou doslova trafil Freliha, no VAR si to celé pozrel a zistil, že Slovinec nestál nohou na čiare. Z opakovaného pokusu inkasoval. Práve trnavská jednotka zahrávala už v poradí 22. penaltu a tiež uspela.

V dvanástej sérii sa strelci už museli opakovať. Uryga nadviazal na svoj úvodný pokus a tiež ho poslal presne do siete, rovnako ako Paur. Stopér Biedrzycki v trinástej sérii opravil svoje predošlé neúspešné zakončenie, Kratochvíl potvrdil pre zmenu úspešný pokus.

Až štrnásta séria priniesla rozuzlenie, pretože zatiaľ čo sa Bartosz Jaroch nemýlil, tak Kóša si vylámal zuby na Brodovi. Celý duel trval viac ako tri hodiny. Wisla na úkor Trnavy postupuje do play-off Konferenčnej ligy, kde ju čaká belgický klub Cercle Bruggy.