Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V ceste Ružomberka do Európy stojí Slovák. Gamboš chce po dvojzápase hovoriť o splnenom sne

Gamboš v augustovom zápase proti maltskej Slieme.
Gamboš v augustovom zápase proti maltskej Slieme.Profimedia
MFK Ružomberok zabojuje o účasť v hlavnej fáze Konferenčnej ligy. Prvý duel play-off dvojzápasu odohrá na pôde arménskeho vicemajstra, ktorým je Noah. V tomto klube pôsobí aj slovenský futbalista Martin Gamboš (26). V rozhovore pre Flashscore Správy okrem iného prezradil, ako zatiaľ hodnotí prekvapivú cestu svojho mužstva v Európe a v čom vidí najväčšiu silu súpera spod vrchu Čebrať.

Gamboš spolu so svojím tímom prešiel cez tri predkolá Konferenčnej ligy. Nechýbalo však veľa a v júli si mohol zahrať úvodné predkolo Ligy majstrov, napokon sa tam objavil Pjunik Jerevan. Práve tento arménsky celok ovládol tamojšiu súťaž, keď v predposlednom kole v zápase prvého s druhým doma zdolal 3:0 dovtedajšieho lídra, ktorým bol práve Noah, a uchmatol mu majstrovský titul.

"Výsledok rozhodujúceho ligového duelu s Pjunikom nás veľmi bolel. Do novej sezóny sme sa nastavili tak, že chceme skončiť prví. Konferenčná liga je pre nás bonusom. Už postup cez prvé predkolo bol pre klub historickým okamihom. Bolo to úžasné, teraz už sme v play-off o hlavnú fázu," vravel žilinský rodák.

Gamboš sa s tímom tešil z postupu cez AEK Atény.
Gamboš sa s tímom tešil z postupu cez AEK Atény.Profimedia

Noah postupne zdolal macedónsku Škendiju, maltskú Sliemu a nedávno aj grécke AEK Atény. Osud to zariadil tak, že ďalšou prekážkou mu bude Ružomberok. Videl Gamboš nejaké európske zápasy zástupcov spod Tatier?

"Sledoval som slovenské tímy v Európe, takisto aj výkony niektorých bývalých spoluhráčov. Mrzí ma, že Trnava vypadla proti Wisle, pretože som v Spartaku pôsobil. Teraz budeme čeliť Ružomberku, som Slovák, takže to pre mňa bude špecifické a úžasné," odpovedal.

Gamboš (vľavo) v roku 2020 počas duelu Trnava - Ružomberok.
Gamboš (vľavo) v roku 2020 počas duelu Trnava - Ružomberok.TASR / Profimedia

V mužstve najbližšieho protivníka pôsobia jeho dvaja niekdajší kolegovia z čias na slovenských trávnikoch - Marián Chobot a Matúš Malý. Bol s nimi pred vzájomným stretom v kontakte? "Vôbec sme si nepísali. Pred zápasom sa však určite pozdravíme a poprajeme si veľa šťastia," uviedol.

Ruža pokorila Tobol Kostanaj, následne potrápila favorita z Trabzonsporu a nedávno vyradila Hajduk Split. Gamboš ponúkol svoj pohľad na silné stránky oponenta: "Ružomberok má mladší tím, ako je ten náš. Zdobí ich že sú dosť nepríjemní a majú kvalitného brankára, v tomto vidím ich najväčšiu silu."

Štvrtýkrát počas letných predkôl odštartuje Noah európsky dvojzápas na domácom ihrisku. Zdá sa, že tímu to takto vyhovuje. "Žreb nám stále doprial začínať doma. Je pre nás výhodou, že to nemusíme stále striedať. Podpora divákov s každým predkolom rastie, fanúšikovia sa o zápasy zaujímajú čoraz viac," priblížil slovenský stredopoliar v drese arménskeho klubu.

Od posledného zápasu Gamboša na slovenskej pôde ubehol už nejaký ten piatok. Písal sa 18. december 2021, keď jeho ViOn privítal Michalovce a prehral 0:1. Následne kroky hráča zo stredu poľa viedli do Nemecka, Švédska a potom do Arménska. V rodnej krajine sa tak predstaví po dlhšej dobe. Prídu ho podporiť rodina a priatelia?

"Určite áno, z rodnej Žiliny to do Ružomberka nie je ďaleko. Príde rodina, kamaráti i bývalí spoluhráči. Veľa sa bude odvíjať od toho, ako dopadne prvý súboj na našej pôde. Dúfam, že po tomto dvojzápase budem rozprávať o splnenom sne v podobe účasti v hlavnej fáze európskeho pohára," uzavrel.

Noah - Ružomberok (utorok, 18:00)