Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vavro s asistenciou a čistým kontom, Šafranko s Prekopom skórovali

Erik Prekop pomohol Ostrave presným zásahom.
Erik Prekop pomohol Ostrave presným zásahom.Profimedia
Slovenský futbalista Erik Prekop (26) sa strelecky presadil vo štvrtkovom úvodnom zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. Útočník Baníka Ostrava dal v 62. minúte štvrtý gól českého tímu, okrem toho si pripísal asistenciu na prvý presný zásah. Baník deklasoval arménske Urartu 5:1 a de facto si zabezpečil miestenku v 3. predkole. V 73. minúte naskočil v jeho drese do zápasu Matúš Rusnák (24).

Hráči FC Kodaň zvíťazili na ihrisku gibraltárskeho F.C. Brunos Magpies 3:0. K triumfu dánskeho tímu pomohol aj slovenský reprezentačný stopér Denis Vavro, ktorý odohral celý duel a zaznamenal asistenciu na tretí gól. Ak zvládne so spoluhráčmi aj odvetu, tak narazia na ostravský Baník.

Z víťazstva sa tešil tiež obranca Martin Králik, ktorého Mladá Boleslav zdolala FK TransINVEST 2:0 a vytvorila si dobrú východiskovú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou v Litve. V prípade postupu vyzve český celok buď izraelský Hapoelem Beer Ševa alebo bulharský Černo More Varna (0:0).

NK Osijek si poradil s Levadiou Tallinn 5:1. Víťaz tejto konfrontácie si v 3. predkole zmeria sily s lepším z dvojice FK Zira Baku - FC DAC 1904 Dunajská Streda (prvý zápas 4:0). Maccabi Haifa doma podľahol taktiež tímu z Azerbajdžanu Sabah Baku. V drese hostí skóroval pri výhre 3:0 Slovák Pavol Šafranko.

1. zápasy 2. predkola EKL:

FK Sumqayit - FC Fehérvár 1:2

/B. Kovács (Fehérvár) bol na lavičke náhradníkov/

F.C. Bruno's Magpies - FC Kodaň 0:3

/D. Vavro (Kodaň) odohral celý zápas/

FK Mladá Boleslav - FK TransINVEST 2:0

/M. Králik (Ml. Boleslav) hral do 58. minúty/

Baník Ostrava - FC Urartu 5:1

/E. Prekop hral do 66. minúty + gól, M. Rusnák (obaja Ostrava) hral od 73. minúty/

Maccabi Haifa - Sabah Baku 0:3

/P. Šafranko hral do 83. minúty/