Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyrovnať sa domácim v energii a emócii, hlási Gašparík. Trnava počíta straty

Michal Gašparík na predzápasovej tlačovej konferencii.
Michal Gašparík na predzápasovej tlačovej konferencii.TASR
Trnavský Spartak má pred sebou horúci vstup do nového ročníka. Na úvod nastúpi v Bosne a Hercegovine na trávniku FK Sarajevo. S tímom, s ktorým má celok z malého Ríma svoje skúsenosti. V roku 2009 s ním vypadol v predkole Európskej ligy.

Sarajevo - Spartak Trnava (štvrtok, 21:00)

Dvojzápas sa vtedy rovnako začínal v Bosne. Trnava tam prehrala 0:1, doma remizovala 1:1 a s prestížnou klubovou európskou súťažou sa rozlúčila. Súboje si veľmi dobre pamätá Roman Procházka, v tom čase dvadsaťročný začínajúci mladík. V oboch prípadoch naskočil v základnej zostave. 

"Samozrejme, pamätám si tie zápasy. Bohužiaľ, boli neúspešné. Vonku sme prehrali a doma remizovali. Čaká nás podobný dvojzápas aj teraz. Je to nepríjemné, bojovné mužstvo. Atmosféru tu majú výbornú. Kulisa im bude pomáhať a fanúšikovia hnať dopredu. Na to všetko sme však pripravení, aj po taktickej stránke. Vieme, čo nás čaká, v čom sú nepríjemní či kde majú slabiny. Všetko záleží aj od nás," prezradil dnes už skúsený 35-ročný veterán v strede poľa.

O atmosfére má poznatky aj tréner Michal Gašparík, ktorý očakáva 25 až 30-tisícovú kulisu. Medzi nimi nebudú chýbať ani najvernejší z Trnavy, ktoré svoje mužstvo na cestách podporujú.

"Vážime si, že ľudia za nami cestujú v lige i Európe. Budú tu v menšine, ale určite ich budeme cítiť. Verím v dobrý výsledok, ktorý ich priláka čo najviac doma, kde máme obrovskú podporu my. Sme schopní naplniť náš štadión, kde sa bude dvojzápas lámať," prezradil šéf trnavskej lavičky.

Štyridsaťdvaročný lodivod ráta pred úvodným výkopom v Bosne a Hercegovine straty. Z kádra mu dlhodobo vypadli dve krídla a najnovšie aj dve české posily. 

"Máme tam viacerých zranených i kľúčových hráčov. Mimo sú Daniel s Oforim. Pridal sa k nim Kubista a vyzerá, že ani Kratochvíl nakoniec nebude môcť hrať. Nešťastne sa zranil na tréningu. Uvidíme, dúfam, že si poradíme," odfúkol si v rozhovore ešte pred odletom do dejiska zápasu. 

Gašparík absolvoval tlačovku s Procházkom.
Gašparík absolvoval tlačovku s Procházkom.TASR

Kým spartakovci takto otvoria súťažnú sezónu, Sarajevo už má za sebou úvodné dve zápolenia. Obe v rámci 1. predkola Konferenčnej ligy. Hráči cestovali do Kazachstanu, kde sa stretli s Aktobe. Na jeho pôde vyhrali 1:0. Doma si situáciu skomplikovali červenou kartou. Napriek prehre 2:3 dotiahli súboj do penaltového rozstrelu, v ktorom uspeli. 

"Videli sme ten dvojzápas, ale aj ďalšie, ktoré hrali v lige počas minulého ročníka. Boli to dva rozdielne duely. V prvom Sarajevo hralo viac na brejky, v rozostavení 4-4-2 a vzadu spadali do päťky. Aktobe diktovalo tempo. Doma bolo Sarajevo aktívne, sebavedomé od prvej minúty, Čatakovič trafil hneď žrď. Preklopili to na svoju stranu, keďže boli lepšie fyzicky pripravení. Nejakí hráči im budú chýbať, ale majú dostatočnú kvalitu. Ich sila sa odvíja od hráčov vpredu," priblížil Gašparík. 

Pohľad na prípravu Trnavy.
Pohľad na prípravu Trnavy.Flashscore

A čo bude podľa hlavného trénera Spartaka Trnava najdôležitejšie? "Očakávame ťažký zápas, aj celý dvojzápas. Mierna výhoda je, že takýto vyrovnaný budeme končiť na vlastnom trávniku. Z našej strany je dôležité, aby sme sa vyrovnali ich energii a emócii. Verím, že ukážeme kvalitu nielen v defenzíve a organizácii, kde sme silní, ale aj v ofenzíve. Chceme tu určite streliť gól. Nejdeme hrať na remízu," zdôraznil na tlačovej konferencii 42-ročný tréner.