Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výstavný gól. Spoluhráč Gamboša brankár Čančarevič skolil AEK z vlastnej šestnástky

Čančarevič strelil gól z vlastnej šestnástky.
Čančarevič strelil gól z vlastnej šestnástky.Profimedia
Arménsky tím Noah zdolal v úvodnom zápase 3. predkola Konferenčnej ligy AEK Atény 3:1 aj vďaka gólu brankára Ognjena Čančareviča (34). Arménska jednotka strelila kuriózny gól a mužstvo si z Jerevanu do odvety vonku odnieslo prekvapujúco sľubný výsledok.

Noah - AEK 3:1

V arménskom Abovjane bežala 67. minúta a domáci Noah držal neočakávanú remízu 1:1. Brankár Čančarevič mal loptu vo vlastnom pokutovom území a hľadal, kam by ju posunul. Nikto sa mu však neponúkol do rozohrávky na krátko, a tak ju ľavou nohou nakopol dopredu.

Jeho prihrávka na brazílskeho útočníka Matheusa Aiasa nabrala vo vzduchu výšku i rýchlosť, následne sa odrazila od zeme asi desať metrov od hranice pokutového územia a na prekvapenie všetkých preskočila váhajúceho brankára Thomasa Strakoshu.

Albánsky brankár vedel, že je zle. Na poslednú chvíľu sa pokúsil cúvnuť a aspoň vo vzduchu loptu vyboxovať, ale jeho snaha bola márna. Radovať sa mohol Čančarevič. Arménsky reprezentant strelil prvý gól v kariére a stal sa hitom sociálnych sietí. Na jeho senzačný zásah nadviazal v ôsmej minúte nadstaveného času Gregorio a Noah je po prvom z dvoch zápasov blízko k postupu cez favorizovaný celok z Atén.

Ak chce AEK odvrátiť v odvete blamáž, musí vyhrať minimálne o dva góly. Preto sa dá očakávať, že Čančarevič bude opäť v hlavnej úlohe. Na trávniku v drese domácich nechýbal bývalý futbalista Zlatých Moraviec, Trnavy či Žiliny Martin Gamboš. Odohral prvý polčas. V 36. minúte videl žltú kartu.