Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zdravotný stav sa zlepšil, Sabo môže hrať. Nanútiť im náš futbal, vraví pred Wislou Mikovič

Martin Mikovič na tlačovej konferencii.
Martin Mikovič na tlačovej konferencii.TASR
Tréner futbalistov Spartaka Trnava Michal Gašparík (42) očakáva v 3. predkole Konferenčnej ligy proti Wisle Krakov vyrovnaný dvojzápas. Andelov poženie v úvodnom domácom dueli početná divácka kulisa, v stredu na poludnie bolo predaných už vyše 11 000 vstupeniek a v klube očakávajú, že do výkopu sa ešte výraznejšie zaplnia jednotlivé sektory. Do "malého Ríma" sa chystá aj skupina priaznivcov z tábora súpera.

Spartak Trnava - Wisla Krakov (štvrtok, 20:30)

Spartak bude čeliť poľskému druholigistovi, ktorý sa do pohárovej Európy prepracoval cez triumf v národnom pohári. Pôvodne bol nasadený do Európskej ligy, po vypadnutí s Rapidom Viedeň však zostúpil o stupeň nižšie do Konferenčnej ligy.

"Očakávam vyrovnaný dvojzápas, ťažký bude prvý duel. Viac nám vyhovuje, keď začíname vonku a odvetu hráme doma. Teraz sa musíme preorientovať. Chceli by sme spraviť dobrý výsledok, ktorý by naklonil misky váh na našu stranu. Predpokladám, že celý dvojzápas bude 50 na 50, a keď to bude otvorené aj v odvete, tak príde v Poľsku na štadión 30-tisíc ľudí."

Michal Gašparík odpovedá novinárom na otázky.
Michal Gašparík odpovedá novinárom na otázky.TASR

"Čaká nás veľmi náročná úloha, ale verím, že zajtra vykročíme správnou nohou, budeme aktívni, ofenzívni a prikloní sa k nám aj šťastie v gólových situáciách, aby sme uhrali dobrý výsledok," povedal na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii tréner Spartaka Michal Gašparík.

Zlepšený zdravotný stav, pomôcť môže Sabo

"Wisla hrá sympatický futbal, chcú veľa kombinovať a držať loptu. Majú tam zaujímavých šikovných hráčov - aj poľských, aj zahraničných, Portugalca, Španiela... Musíme byť dobrí systémovo, v pressingu, súbojoch. Musíme dobre odoberať lopty a zvládať prechodovú fázu, i tak sa dajú vytrestať. Na druhej strane treba hrať koncentrovane v defenzíve, čo sa nám darí. V novej sezóne sme neinkasovali. V ofenzíve sa chceme dostať do tlaku a premeniť ho aj na góly," pokračoval trnavský kouč.

Spartakovcom sa čiastočne zlepšil zdravotný stav tímu, do tréningového procesu sa po zranení zapojili okrem Erika Daniela aj Vojtěch Kubista a Miloš Kratochvíl. "Niektorí dlhšie zranení hráči postupne nabiehajú do tréningového procesu, už aj proti Wisle budú na lavičke. Do základnej zostavy s nimi ešte nemôžeme počítať, pretože nie sú pripravení stopercentne kondične,ozrejmil šéf lavičky.

Spartak bol tento týždeň aktívny aj na prestupovom trhu a priviedol do tímu Erika Saba. Odchovanec trnavského futbalu naposledy pôsobil na Cypre, po vypršaní zmluvy s AEZ Zakakiou sa stal voľným hráčom. Andeli po 32-ročnom stredopoliarovi siahli aj pre jeho univerzálnosť.

"Rátame s ním, že môže okamžite nastúpiť do dvojzápasu. Stihli sme ho pripísať na súpisku. Musíme sa s výpadkami hráčov vyrovnať, nemôžeme rotovať ako by sme chceli, ideme hrať piaty stret s podobnou zostavou, ale verím, že príde veľa divákov, dajú nám energiu a znova budeme dobre vyzerať na ihrisku."

"V lige v Michalovciach to nebolo ideálne, teraz budeme hrať pred domácimi fanúšikmi, verím, že tam bude obrovská energia, veľa behavosti, súbojov a futbalovosť," zaželal si hlavný lodivod červeno-čiernych.

Nanútiť súperovi náš futbal

Ako povedal, so Sabom aktuálne počíta do stopérskej dvojice, keďže v strede obrany hrával počas pôsobenia na Cypre. "Pripravený je aj kondične, otázka je, ako sa zladí s mužstvom. Otáznik máme, či dáme ku Kóšovi mladého Ujlakyho alebo skúsenosť v podobe Erika Saba."

Trnava má nabitý úvod novej sezóny.
Trnava má nabitý úvod novej sezóny.Flashscore

Obranca Spartaka Martin Mikovič pozná Saba osobne, spoločne v Trnave svojho času hrávali. V kabíne ho vrelo privítal. "Stačilo, že sme sa na seba pozreli a slová nebolo treba. Je to už deväť rokov, čo pôsobil v Spartaku, ale vždy, keď sa vrátil domov, stretávali sme sa v meste."

"Stretnutie bolo obojstranne príjemné, je to odchovanec, odohral veľa zápasov v mládežníckych kategóriách i áčku. Povedal som mu, nech sa mu darí, je tu šťastný a dobre zapadne," uviedol Mikovič.

Ľavý bek trnavského Spartaka svojho času pôsobil v poľskej lige, tamojšiu mentalitu i štýl futbalu preto pozná. "Všetky tímy tam hrajú agresívny futbal, sú to makači. Nečaká nás nič ľahké, ale kvalita nášho kádra a domáce prostredie nám velia hrať odvážne, útočne a nanútiť súperovi náš trnavský futbal. Chceme od úvodu vtiahnuť do zápasu tribúny, s podporou fanúšikov to pôjde ľahšie," doplnil.