Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zira bola vo všetkom lepšia. Azerbajdžan nás vrátil na zem, hodnotí Herc

DAC končí v pohárovej Európe už na prvej prekážke.
DAC končí v pohárovej Európe už na prvej prekážke.TASR
Dunajská Streda odohrala veľmi nešťastný dvojzápas proti azerbajdžanskej Zire a po dvoch prehrách sa s pohárovou Európou lúči už v 2. predkole Konferenčnej ligy. Po vysokej porážke 0:4 vonku podľahla aj doma 1:2.

Aj keď niektorí hráči a fanúšikovia ešte verili v zázrak, tak výrazne ich schladil už na úvod gól Utziga. Mendéz síce pred prestávkou vyrovnal, ale po nej videl červenú kartu Yapi a následnú penaltu premenil Alijev, čo bol koniec aj teoretickým nádejám mužstva zo Žitného ostrova.

"Súper bol lepší, rýchlejší, vyspelejší, silnejší na lopte aj bez nej, takisto v súbojoch jeden na jedného a tiež po mentálnej stránke. Keď ste vo všetkých týchto aspektoch horším tímom, nemôžete uspieť," otvorene hodnotil pre STVR španielsky tréner Xisco Muňoz.

Dunajská Streda - Zira 1:2

"Musíme sa zlepšiť, videli sme v ktorých všetkých aspektoch. Robili sme veľké chyby. Takéto veci sa vo futbale síce stávajú, ale nemôžu sa stať v takto dôležitých momentoch. Rozdiel bol aj v premieňaní šancí, pretože tie sme mali. Súper chcel zvíťaziť viac ako my," podotkol.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po záverečnom hvizde odvetného duelu bol sklamaný taktiež stredopoliar Christián Herc. "Verili sme, že sa tu môže stať zázrak. Ak by sme do polčasu dali viac gólov, mohlo to byť iné. Len ja som tam mal asi štyri strely, ani raz som netrafil bránu, čo ma veľmi hnevá," rozprával.

"Mali sme šance aj pološance... Ak by sme dali prvý gól, mohlo to byť iné, dostali by sme ich pod tlak. Na druhej strane musíme uznať kvalitu súpera a rešpektovať jeho výkon. Hral dobre. Azerbajdžan nás vrátil na zem," dodal Herc.