Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zmiešané pocity a závan očakávaní. Dobre vstúpiť a správne uchopiť zápas, vraví Smetana

Ondřej Smetana má so svojimi zverencami pred sebou ďalšiu zaujímavú výzvu.
Ondřej Smetana má so svojimi zverencami pred sebou ďalšiu zaujímavú výzvu.TASR
Futbalistov MFK Ružomberok čaká vo štvrtok úvodný zápas 3. predkola Konferenčnej ligy proti chorvátskemu Hajduku Split. Podľa trénera Ondřeja Smetanu (41) bude dôležité, aby jeho tím dobre vstúpil do stretnutia a ustrážil veľké individuality v súperovom mužstve.

Ružomberok - Hajduk Split (štvrtok, 18:30)

Impulzom a akousi výhodou na domácom trávniku môže byť fakt, že tribúny pod Čebraťom sú kompletne vypredané. Liptákov bude hnať proti favoritovi z Chorvátska zhruba päťtisícová kulisa.

"Tie pocity sú také zmiešané, opäť sa nachádzame vo fáze nejakých očakávaní. Podobne, ako v predchádzajúcich predkolách Európskej ligy, je to pre nás z veľkej časti neznámy súper, s neznámymi hráčmi. Potrebujeme do zápasu dobre vstúpiť a správne ho uchopiť. Verím, že sme na to dobre pripravení," povedal na úvod tlačovej konferencie tréner Smetana.

Český kouč Liptákov následne aj bližšie zhrnul svoje poznatky o Hajduku Split. "Informácií a rôznych dát máme oveľa viac než pred Trabzonsporom, takže dalo sa z toho viac vyťažiť. Aj tento súper má vo svojom strede veľa individualít."

Posledné výsledky Ružomberka.
Posledné výsledky Ružomberka.Flashscore

"Tiež ide o veľmi dobre organizovaný tím. Keď má priestor a čas, je veľmi nebezpečný. To je jedna z vecí, na ktorú sa takisto musíme dobre pripraviť. Hajduk dokáže meniť rozostavenie, pričom z jedného vie plynulo prejsť do viacerých."

Reč bola aj o dvoch legendách ružomberského súpera - o Ivanovi Perišičovi a Ivanovi Rakitičovi. "Ich kvalita a prínos pre mužstvo sú obrovské. To vieme. Títo futbalisti tiež nabaľujú na seba pozornosť a tým sa vytvára priestor pre ďalších hráčov, ktorí sú rovnako prínosom pre svoj tím. Je tam veľa hráčov, na ktorých si musíme dať pozor."

Pohľad na ostatnú formu Hajduku.
Pohľad na ostatnú formu Hajduku.Flashscore

Celé mužstvo žije už v očakávaní úvodného duelu s Hajdukom. "Verím, že ľudia nás prídu podporiť a budú nám fandiť celý zápas. Nuž, a dúfam, že po dvoch predchádzajúcich pohárových stretnutiach sa nám už podarí skórovať. Potrebujeme dať nejaký gól a uhrať čo najlepší výsledok. Doterajšie zápasy ukázali, že dokážeme hrať s každým."

"Lenže chýbajú góly, ktoré rozhodujú zápasy. To je ten hlavný kameň, ktorý potrebujeme odvaliť. Každý si je vedomí šancí, ktoré mal, takže možno treba zmeniť nastavenie v hlave, alebo väčší pokoj zachovať pri zakončení," uviedol ružomberský kapitán Martin Chrien. V prípade postupu čaká Ružomberok v play-off víťaz z dvojice FC Noah - AEK Atény (prvý zápas 3:1).