Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

13 mesiacov bez súťažnej akcie. Bude pohárový duel ideálnou šancou na návrat Lemara?

Lemarovo čakanie sa môže skončiť.
Lemarovo čakanie sa môže skončiť.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Ricardo Larreina
Thomas Lemar (28) z Atlética Madrid má za sebou z pohľadu futbalistu nezávideniahodné obdobie. Od septembra do mája ho z hry vyradili problémy s Achillovou šľachou, v lete následne nastúpil na dva prípravné zápasy a opäť prišlo zranenie. Diego Simeone (54) ho tak nenasadil do súťažnej akcie už viac ako rok, to by sa však čoskoro mohlo zmeniť.

Doposiaľ posledné zápasové minúty si Lemar pripísal v Hong Kongu, keď si 7. augusta odkrútil druhý polčas priateľského stretnutia s tamojším Kitchee. Pár dní predtým odohral polovicu súboja aj proti Numancii. V ostrej záťaži sa však naposledy ukázal 16. septembra 2023 v ligovom meraní síl na pôde Valencie.

Španielske periodikum Diario AS teraz tvrdí, že Francúz už netrénuje so zníženou záťažou, ale v plnom tempe so svojimi spoluhráčmi. Atlético i samotný hráč majú nádej, že jeho noha bude na zvýšený stres reagovať dobre a vydrží. 

História nedávnych zranení Lemara.
História nedávnych zranení Lemara.Flashscore

Futbalista, ktorého kvality má kouč Simeone v obľube, mal v lete otvorené dvere smerom k prestupu či hosťovaniu, no vzhľadom na históriu zranení neprišli žiadne ponuky. Rojiblancos sa najbližšie predstavia doma proti Leganés, potom ich čaká európsky súboj s Lille a ligový zápas s Betisom. 

Následne by mohla prísť šanca Lemara na súťažný návrat - Atlético sa totiž v rámci Copa del Rey ukáže na ihrisku outsidera Unió Esportiva Vic. Rodák z francúzskej obce Baie-Mahault patrí k technicky nadaným a ofenzívne zmýšľajúcim stredopoliarom, bude tak dúfať, že Simeone naňho ukáže prstom čo najskôr.