Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

367 minút za osem mesiacov. Diali sa veci, o ktorých nebudem hovoriť, vraví Roque o Barcelone

Roque bude dúfať v lepšie kariérne zajtrajšky.
Roque bude dúfať v lepšie kariérne zajtrajšky.Profimedia / Brazil Photo Press / Alamy
Vitor Roque (19) sa stal hráčom Barcelony v januári 2024, už o necelých osem mesiacov neskôr sa porúčal na hosťovanie do Betisu Sevilla. Brazílsky mladík teraz priznal, že zo správania klubu voči nemu bol rovnako zmätený ako zvyšok verejnosti či fanúšikov.

Roque zamieril ku Kataláncom za 30 miliónov eur z Atheltica Paranaense. Prichádzal ako obrovský talent juhoamerického futbalu, ktorý by sa v Barcelone mohol vypracovať medzi elitu. Za Blaugranas si však príliš veľa štartov v základnej zostave neužil, konkrétne iba tri. Celkovo zasiahol do 16 súťažných duelov, nazbieral len niečo vyše 300 minút (331 v La Lige a 36 v Copa del Rey) a zaknihoval dva presné zásahy. 

Na dokázanie svojej hodnoty a kvality teda nedostal množstvo priestoru a času. Xavi Hernandéz aj Hansi Flick sa rozhodli, že nestojí za miesto v ich zostave. Roque prvýkrát prelomil mlčanie o svojom pôsobení v klube.

"Bolo to pre mňa ťažké. Mal som nejaké príležitosti, ale nie toľko, ako som si myslel. Moja hlava je čistá. Teraz sa sústredím na Betis a ďakujem Bohu za príležitosť znovu si obliecť reprezentačný dres,“ citoval ho denník Diario AS.

"Myslel som si, že to bude iné, či už v prístupe, alebo v spôsobe hry a v štýle, akým sa so mnou bude vedenie rozprávať. Ale už je koniec,“ vysvetlil nádejný hráč, ktorý 5. septembra odohral s kapitánskou páskou za reprezentáciu Brazílie do 20 rokov 82 minút počas výhry 2:1 nad Mexikom.

Roque priznal, že vyhľadal psychologickú pomoc, aby sa so svojou situáciou vyrovnal, zároveň uviedol, že to pre neho nebolo nič nové: "Bol som na terapiách s mentálnym koučom. Pomáhal mi vždy, keď som si prechádzal nejakými prekážkami, už odkedy som mal 16. Veľmi mi to pomohlo.“

Talentovaný futbalista pokračoval tým, čo sa dialo po odchode z Barcelony: "Snažil som sa pochopiť, prečo sa deje veľa vecí, o ktorých tu nebudem hovoriť. V Betise ma privítali veľmi dobre, som šťastný, že som tu a mám možnosť hrať.“

Roque debutoval v drese klubu zo Sevilly 1. septembra proti Realu Madrid na Estadio Santiago Bernabéu, odohral 33 minút. Tréner Manuel Pellegrini mu bude v tejto sezóne dávať šance, konkurentmi mladíka v boji o miesto v ofenzíve sú Chimy Ávila, Cedric Bakambu, Aitor Ruibal a Juanmi.