Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

80 minút sme hrali veľmi dobre, hľadal Ancelotti pozitíva po nevydarenom závere s Alavésom

Real ostáva nezdolaný.
Real ostáva nezdolaný.REUTERS / Violeta Santos Moura
Real Madrid prežil neskorý gólový návrat súpera z Alavésu a pred vlastnými fanúšikmi si ustrážil zisk troch ligových bodov. Tréner Carlo Ancelotti (65) nemá v tomto smere žiadne obavy o svoje mužstvo a verí v jeho silu.

Domáci Real po góloch Vázqueza, Mbappého a Rodryga pohodlne viedol 3:0, Alavés však v 85. a 86. minúte dvakrát po sebe skóroval a favoritovi pripravil krušný záver. Ancelotti na pozápasovej tlačovej konferencii hľadal pozitíva a pochválil výkon svojich zverencov, ktorí si vytvorili niekoľko šancí na víťazstvo vyšším rozdielom.

"Toto je futbal. Keď si myslíte, že už je po zápase, tak sa necháte rozptýliť a dovolíte súperovi skórovať, dodáte mu sebavedomie, zatiaľ čo vaše vlastné je otrasené. Je to niečo, čo sa vo futbale deje neustále a neprestane to," povedal Talian novinárom.

"Nechceme, aby sa nám to stávalo, to nechce nikto, ale musíme zdôrazniť, že viac ako 80 minút hralo naše mužstvo veľmi dobre, to nám dodáva sebavedomie do budúcnosti. Tím sa zlepšuje, je to pre nás dobré, pretože program je veľmi náročný. Nedeľňajší zápas bude tiež veľmi ťažký," pripomenul blížiace sa derby na pôde Atlética.

Ancelotti, ktorý si na lavičke Los Blancos odkrútil zápas s poradovým číslom 300, je s tímom po deviatich zápasoch vo všetkých súťažiach od začiatku sezóny neporazený, v tabuľke La Ligy je na druhom mieste so 17 bodmi za vedúcou Barcelonou, tá má duel k dobru, v stredu bude hostiť Getafe.

Svoj 250. zápas v La Lige odohral strelec prvého zásahu Vázquez, ktorý dočasne prevzal kapitánsku pásku po zranenom Carvajalovi. "Je to obrovská česť byť kapitánom tohto skvelého tímu. Mám z toho veľkú radosť. Tréner od nás žiadal, aby sme boli priami a rýchli v prechode do útoku. Sme na vzostupe, hráme stále lepšie a lepšie. Všetci chceme ďalej napredovať, aby sme do kľúčovej časti sezóny vstúpili v čo najlepšej forme," povedal pre oficiálny klubový web.

Taliansky kormidelník taktiež uviedol, že je potešený progresom Kyliana Mbappého a pochválil aj hru Judea Bellinghama po tom, ako obaja ukážkovo zakombinovali pred gólom Francúza.

"Mbappé je skvelý, v útoku sa nám darí. Bellingham rastie, asistoval Kylianovi a odohral veľmi kompletný zápas. Musí si zvyknúť hrať trochu viac vo vnútri šestnástky, ako to robil minulý rok. Proti tímu s nízkym blokom, akým je Alavés, je to zložitejšie. S hráčmi, ktorých máme, môžeme skórovať kedykoľvek," uzavrel.

Real Madrid - Alavés 3:2