Ako žolík hviezdil, v Reale však neostáva. Joselu má namierené na Arabský polostrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako žolík hviezdil, v Reale však neostáva. Joselu má namierené na Arabský polostrov

Joselu sa rozhodol odísť z Madridu.
Joselu sa rozhodol odísť z Madridu.AFP
Šatňu Realu Madrid po úspešnej sezóne zavŕšenej ďalším triumfom v Lige majstrov opúšťajú hneď traja skúsení hráči. Kopačky na klinec o niekoľko dní zavesí Toni Kroos (34), končiacu zmluvu nepredĺžil obranca Nacho (34) a nového zamestnávateľa bude mať aj útočník Joselu (34).

Reprezentant Španielska nepatril medzi stabilné články základnej zostavy Carla Ancelottiho, nastupoval však pravidelne a celkovo si na svoje konto pripísal 49 súťažných štartov. Kontá súperov zaťažil 17 gólmi a kľúčovú úlohu zohral napríklad v závere odvety semifinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov.

Joselu je súčasťou španielskeho národného tímu na aktuálnom európskom šampionáte a v kádri Los Blancos hosťoval z Espanyolu. Súčasťou dohody bola opcia na prestup za 1,5 milióna eur a dlhodobo sa očakávalo, že Real hráča odkúpi, sám futbalista si však zvolil inú cestu.

Španiel by mal zložitú situáciu, káder totiž posilnia Kylian Mbappé a Endrick a po návrate do Espanyolu rýchlo zamieri do Kataru, zlákať ho mala ponuka od Al-Gharafy.

Po podobnú cestu sa čo nevidieť vydá aj Nacho, ktorého ďalšie kroky budú smerovať do Saudskej Arábie. Skúsený obranca je dohodnutý na dvojročnom kontrakte v klube Al-Qadsiah, kde ročne zarobí 10 miliónov eur, podľa posledných správ za sebou už má aj zdravotnú prehliadku.