Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti a Brazília? Nechcem o tom hovoriť, som trénerom Realu, zdôraznil Talian

Carlo Ancelotti sa snažil utlmiť reči o svojom možnom prestupe do brazílskej reprezentácie.
Carlo Ancelotti sa snažil utlmiť reči o svojom možnom prestupe do brazílskej reprezentácie.AFP
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) vo štvrtok bagatelizoval reči o svojom možnom prestupe k brazílskej reprezentácii.

"Nechcem hovoriť o Brazílii. Som trénerom Realu Madrid a zostávam tu," povedal Talian novinárom v Los Angeles, kde Real Madrid v nedeľu odohrá prvý zo štyroch priateľských zápasov v Spojených štátoch. 

Uplynuli dva týždne od oznámenia prezidenta brazílskej konfederácie Ednalda Rodriguesa, ktorý naznačil, že Ancelotti by sa mohol stať prvým cudzincom za takmer 60 rokov na lavičke Selecaa. Ak by skutočne prevzal brazílsky národný tím, bol by pri kormidle v čase konania Copa América v Spojených štátoch.

Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti
Tréner Realu Madrid Carlo AncelottiAFP

Ancelotti sa však vyjadril, že angažmán pri brazílskom národnom tíme je pre neho uzavretá téma. "Naozaj nechcem hovoriť o tejto záležitosti. S Realom mám zmluvu do 30. júna 2024."

Oveľa výrečnejší nebol ani pri odpovedi na otázku o prestupe Kyliana Mbappého z Paríža Saint-Germain. "Mbappé nie je hráčom Realu. Hovoriť o hráčoch, ktorí tu nie sú, sa mi nezdá správne," poznamenal 64-ročný lodivod.

Real Madrid už dlho obdivuje Mbappého
Real Madrid už dlho obdivuje MbappéhoAFP

Mbappé by mohol v zostave kráľovského tímu nahradiť Karima Benzemu, ktorý neodolal vábeniu z Arabského polostrova. Ancelotti pripustil, že medzeru vzniknutú odchodom držiteľa Zlatej lopty za rok 2022 môže zaplniť hráčmi zo súčasného kádra.

Priznal, že by rád experimentoval so systémom, aby využil útočný potenciál svojho tímu. Náhrada za Benzemu zatiaľ neprišla, ale taliansky tréner uviedol, že je spokojný s tým, ako je zložený káder Realu Madrid na budúcu sezónu.

Program prípravných súbojov Realu Madrid
Program prípravných súbojov Realu MadridFlashscore

"Pre mňa sa mužstvo zlepšilo. V Karimovi sme stratili hráča, ktorý bol pre nás dlhodobo mimoriadne dôležitý a stal sa klubovou legendou. Máme však veľmi mladý tím, o ktorom sme presvedčení, že môže konkurovať komukoľvek na svete," dodal novinárom Carlo Ancelotti.