Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti oslávi na lavičke Realu jubileum. O budúcnosti nepremýšľam, vraví

Carlo Ancelotti odkoučuje 300. duel na lavičke Realu Madrid.
Carlo Ancelotti odkoučuje 300. duel na lavičke Realu Madrid. TASR / AP Photo / Manu Fernandez
Carlo Ancelotti (65), hlavný tréner Realu Madrid, v pondelok povedal, že neplánuje odísť do dôchodku, pretože sa pripravuje na svoj 300. zápas v La Lige proti Alavesu.

Real Madrid - Alavés (utorok, 21:00)

Talian v lige už rok nepoznal premožiteľa. V sezóne 2023/24 doviedol svetového giganta k triumfu v Lige majstrov a tiež La Lige. Skúsený odborník by podľa vlastných slov rád zostal v hlavnom meste Španielska ešte mnoho rokov.

"O svojej budúcnosti vôbec nepremýšľam, milujem túto prácu. Mal som šťastie trénovať veľké mužstvá, zajtra to bude môj 300. zápas v najlepšom klube na svete, je to niečo výnimočné," povedal Ancelotti na tlačovej konferencii pred utorkovým duelom.

"Iste, nemôžete porovnávať moju únavu s únavou hráčov. Je tu tlak, zodpovednosť, ale milujem to. Momentálne nevidím, že by som mal konkrétny dátum konca, rád by som tu zostal ešte mnoho rokov," pokračoval jeden z najúspešnejších trénerov súčasnosti. 

Real v minulej sezóne zaváhal iba dvakrát s miestnym rivalom Atléticom Madrid - 24. septembra 2023 v La Lige (3:1) a v januári v Copa del Rey (4:2 po predĺžení). Ancelottiho zverenci neprehrali už 38 ligových zápasov, čím sa priblížili k rekordu Barcelony, ktorá od apríla 2017 do mája 2018 neprehrala 43 stretnutí.

Kormidelník Los Blancos pochválil odolnosť svojich hráčov, ktorí zakaždým našli spôsob, ako zachrániť výsledok. A to aj napriek tomu, že im pre zranenia viackrát chýbali kľúčoví členovia tímu. "Niektoré rekordy sú o víťazstvách a iné o tom, že neprehráte. Máme za sebou naozaj dlhú sériu a to znamená veľa úspechov, pretože remízy vám často veľmi pomôžu,“ povedal Ancelotti.

"Vo futbale platí, že ak nemôžete vyhrať, aspoň neprehrávajte. Niekedy remíza prináša lepší pocit ako prehra. Porážka dáva možnosti na zlepšenie, to je pravda. Ale úspech v Lige majstrov z minulosti spočíva v našej solídnosti, v tom, ako súťažíme," vyjadril svoj postoj 65-ročný lodivod.

"Na začiatku sezóny nám chvíľu trvalo, kým sme túto pevnosť našli. Ale nájdeme ju, pretože mentálny prístup hráčov je veľmi dobrý," pochválil svojich zverencov, ktorí aktuálne na vedúcu Barcelonu strácajú štyri body.