Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti sa sťažuje na nabitý kalendár: Na hráčov nemyslí nikto

Taliansky stratég sa zastal hráčov.
Taliansky stratég sa zastal hráčov.Profimedia
Tréner futbalistov madridského Realu Carlo Ancelotti (63) sa opäť sťažuje na nabitý kalendár. Podľa neho je potrebné čo najskôr zaviesť opatrenia v podobe redukcie súťažných zápasov, aby sa tým chránilo zdravie hráčov.

Ancelottiho zverenci nastúpia v úvodnom semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City len tri dni po tom, ako odohrajú finále Kráľovského pohára proti Osasune.

"Niekoľkokrát v minulosti som povedal, že takto nabitý kalendár nedáva zmysel. Je príliš nahustený, obsahuje veľa zápasov a nie je priestor na oddych. Každý myslí len na seba, vedenie ligy aj Španielsky zväz. Európska futbalová únia a Medzinárodná futbalová federácia to isté. Každý háji len svoje záujmy a nikto nemyslí na hráčov," nedával si servítku pred ústa taliansky kouč.

Real nastúpi v sobotnom ligovom zápase proti Celte Vigo pravdepodobne aj s Karimom Benzemom na hrote útoku. Francúzsky kanonier utrpel drobné zranenie v utorkovej odvete štvrťfinále LM na ihrisku Chelsea a v 71. minúte musel striedať. Pri odchode z hracej plochy pôsobil urazene, no Ancelotti uviedol veci na pravú mieru: "Nemalo by zmysel, aby hral do konca v rozhodnutom zápase. Striedal som ho, neskôr sme o tom spolu hovorili. Absolútne sa stotožnil s mojím zámerom."