Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti žiada pre Mbappého viac času, trápi ho však výber zostavy

Ancelottiho zverenci zaknihovali prvú ligovú výhru v sezóne.
Ancelottiho zverenci zaknihovali prvú ligovú výhru v sezóne.Reuters/Violeta Santos Moura
Manažér Realu Madrid Carlo Ancelotti (65) v nedeľu uviedol, že je spokojný s víťazstvom 3:0 nad Valladolidom napriek nepresvedčivému výkonu jeho tímu v rámci 2. kola La Ligy.

Real Madrid - Valladolid 3:0

Po nevýraznom výkone hráčov základnej zostavy, ako sú Kylian Mbappé, Vinícius Jr. či Rodrygo, Ancelotti pochválil žolíkov z lavičky po tom, čo Brahim Díaz a Endrick prišli do rozbehnutého duelu a poistili Realu body neskorými gólmi. Nerozhodný stav v 50. minúte pritom prelomil Federico Valverde.

"Víťazstvo chutí vždy dobre. Keď vyhráme, musím byť šťastný, ak vezmeme do úvahy ťažkosti, ktoré sme mali najmä v prvom polčase, keď sme boli pomalí a nehrali sme razantne," vyhlásil Ancelotti na nedeľňajšej tlačovej konferencii.

"Po prestávke sme boli lepší, lepšie sme sa hýbali a loptu sme posúvali rýchlejšie. Som veľmi rád, že tí, ktorí prišli z lavičky, využili pár minút, ktoré mali. Vybrať zostavu je vždy komplikované. Trápi ma to, som z toho trochu smutný, hoci je to moja zodpovednosť. Ja som totiž ten, kto musí vybrať jedenásť hráčov, ktorí nastúpia na zápas."

Ancelotti skonštatoval, že očakáva, že jeho hráči v základnej zostave budú menej sebeckí a mali by požiadať o striedanie, keď sú unavení. A to najmä na začiatku sezóny, keď sa duely hrajú počas spaľujúceho španielskeho leta.

"Je potrebné mať na pamäti, že v tomto období, v horúčavách, sa očakáva, že hráči budú unavení. Bolo by správne, aby hráč, ktorý je unavený, zdvihol ruku a požiadal o striedanie, ale za 40 rokov môjho pôsobenia vo futbale sa to nikdy nestalo," povedal Ancelotti.

"Je teda na mne, aby som si stiahol tých, o ktorých si myslím, že sú unavení. Hráči však k tomu musia pristupovať zodpovednejšie. Hovorím to tu, pretože som im to povedal v šatni. V tomto mužstve mám veľa možností, ktoré môžem využiť."

Ancelotti poznamenal, že sa neobáva o to, že sa Mbappé bude trápiť na hrote útoku a tým aj odmietol možnosť zmeny jeho pozície. Zároveň požiadal fanúšikov i média o viac trpezlivosti, kým sa zžije s novými spoluhráčmi.

"Mbappé je veľkolepý útočník, veľmi rýchly, veľmi dobre sa pohybuje bez lopty, mal tri alebo štyri šance. Na tejto pozícii bude skórovať tak, ako skóroval doteraz. Nemusí hrať na ľavej strane ani v strede. Nakoniec bude dávať góly. Počkajte si a uvidíte," dodal Ancelotti.