Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético pokračuje bez prehry, ďalšia dominantná výhra Barcelony

Aktualizované
Yamal rozhodol o víťazstve Barcelony.
Yamal rozhodol o víťazstve Barcelony.Profimedia
Futbalisti Barcelony v nedeľnom zápase 5. kola španielskej La Ligy hladko vyhrali na pôde Girony a naďalej sú na prvom mieste tabuľky bez straty bodu.

Girona - Barcelona 1:4

K výhre nasmeroval hostí mladučký Lamine Yamal, ktorý vo veku 17 rokov a 64 dní zažil už druhý dvojgólový zápas v kariére. Počas doterajších piatich duelov disponuje skvelou bilanciou 3+4 a spomedzi hráčov v TOP 5 ligách je na tom lepšie iba Erling Haaland (9+0).

Aj v treťom stretnutí za Barcelonu sa dokázal presadiť Dani Olmo, lenže na začiatku druhého polčasu odstúpil s menším zranením. Štvrtý zásah pridal Pedri. Premiérovú asistenciu v prvom tíme Blaugranas zaknihoval Marc Casado. Ter Stegen však čisté konto neudržal, keďže konečný výsledok upravil Cristhian Stuani.

Už 37-ročný útočník skóroval druhý raz v sezóne, stačilo mu na to 58 minút na ihrisku. V závere ešte videl červenú kartu Ferrán Torres, keďže nebezpečne zasiahol členok Solisa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - Valencia 3:0

Základ víťazstva Atlética položil svojím prvým gólom po prestupe z Chelsea Angličan Gallagher, po zmene strán navýšil náskok Francúz Griezmann, pre ktorého to bol do siete netopierov trinásty zásah. Len proti Bilbau sa presadil viackrát (14). V nadstavení sa premiérovo trafil najdrahší hráč z Manchestru City Argentínčan Álvarez. Zverenci trénera Simeoneho hrali štvrtýkrát za sebou bez inkasovaného gólu.

Niečo podobné sa im naposledy podarilo v decembri 2020. Valencia od apríla ťahá 12 ligových stretov bez trojbodového zápisu, čo je najdlhšia séria od roku 2016 a v tabuľke je s jedným bodom posledná. Los Colchorenos strácajú na prvú Barcelonu z tretej priečky štyri body. Atlético zaznamenalo od minulej sezóny, v rámci všetkých súťaží, 25. víťazstvo.

Ďalšie výsledky:

Celta Vigo - Valladolid 3:1

Las Palmas - Bilbao 2:3