Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético reaguje na sankcie, niektorým fanúšikom nepredá lístky na zápasy u súperov

Niektorí priaznivci Atlética sa na ihriska protivníkov nepozrú.
Niektorí priaznivci Atlética sa na ihriska protivníkov nepozrú.Alberto Gardin / NurPhoto via AFP
Atlético Madrid sa rozhodlo nepredávať vstupenky niektorým svojim priaznivcom na nasledujúcich päť zápasov tímu na ihriskách súperov vo všetkých súťažiach. Tento krok bol reakciou na sankcie zo strany UEFA a Španielskej futbalovej federácie (RFEF).

Rozhodnutie sa po incidentoch dotkne majiteľov permanentiek so sedadlami na dolnej južnej tribúne štadióna Metropolitano, kde sa zvyčajne nachádzajú ultras. Atlético dostalo pokutu 30 000 eur a podmienečný zákaz predaja vstupeniek svojim fanúšikom na nasledjúci vonkajší zápas pod hlavičkou UEFA po tom, ako sa 2. októbra pri prehre 0:4 v Lige majstrov na pôde Benficy správali rasisticky.

Začiatkom októbra RFEF nariadila klubu odohrať nasledujúce tri domáce duely s čiastočne uzavretým štadiónom, dôvodom je 29. september a prerušený domáci stret s Realom Madrid pre hádzanie rôznych predmetov na ihrisko. Súťažná komisia po odvolaní znížila sankciu na jeden zápas.

Atléti by však mohli za incidenty v madridskom derby čeliť ďalšiemu trestu od vládneho výboru proti násiliu, ktorý vyzval na dvojtýždňové úplné uzavretie štadióna Metropolitano a pokutu 65 000 eur. "Všetci musíme veľmi vážne a svedomito spolupracovať na odstránení násilia zo štadiónov a športu všeobecne. Preto som presvedčený, že sankcia je potrebná, spravodlivá a primeraná," povedal novinárom José Manuel Rodríguez Uribes, španielsky minister športu.

La Liga po situáciách z derby predložila španielskej Komisii proti násiliu správu, v ktorej sa uvádza 142 incidentov súvisiacich s ultras Atlética v sezónach 2015/16 až 2022/23. Liga tvrdí, že podá trestné oznámenie, v ktorom bude žiadať rozpustenie tejto skupiny. Klub k zákazu uviedol:

"Škody spôsobené na imidži Atlética a jeho fanúšikov, z ktorých sa drvivá väčšina správala vzorne, sa ťažko napravujú. Vážnosť tejto záležitosti a zodpovednosť starať sa o imidž nášho klubu nás prinútili prijať toto opatrenie, kým sa identifikujú všetci, ktorí sa na takýchto incidentoch podieľali."

Zákaz sa vzťahuje na zápas s Betisom (La Liga), duel proti Unio Esportiva Vic (Copa del Rey), stret s PSG (Liga majstrov) a súboje s Malorkou (La Liga) i Spartou Praha (Liga majstrov).