Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético si siahlo hlboko do vrecka. Zo City vykúpilo kanoniera Álvareza

Julián Álvarez mení Premier League za španielsku La Ligu.
Julián Álvarez mení Premier League za španielsku La Ligu.atleticodemadrid.com
Argentínsky futbalista Julián Álvarez (24) prestúpil z Manchestru City do Atlética Madrid. Španielsky klub za neho zaplatil 95 miliónov eur. Pre obhajcu majstrovskej trofeje Premier League ide o rekordný transfer.

Majster sveta z Kataru 2022 prišiel na Etihad Stadium z River Plate v januári pred dvomi rokmi. Úradujúci anglický majster zaňho vtedy zaplatil približne 20 miliónov eur. V drese Citizens odohral Álvarez dokopy 103 zápasov, v ktorých strelil 36 gólov. Mužstvu pomohol k zisku dvoch titulov v Premier League, k triumfu v Lige majstrov, FA Cupu i na MS klubov. Na hrote útoku však pred ním zväčša dostával prednosť nórsky kanonier Erling Haaland.

"Dnes sa lúčim s týmto úžasným klubom, je vo mne veľa emócií. Mám za sebou dve výnimočné sezóny. Počas nich som sa toho veľa naučil - po futbalovej i osobnej stránke," uviedol Álvarez podľa agentúry AP. Dvadsaťštyriročný útočník prekonal doterajší rekordný predaj City, keď z jeho kádra prestupoval Raheem Sterling v ročníku 22/23 do Chelsea za 56 miliónov eur.

Argentínsky útočník triumfoval s národným tímom okrem MS 2022 v Katare aj dvakrát na juhoamerickom šampionáte Copa América (2021, 2024). Madridské Atlético už skôr podpísalo do ofenzívy Alexandra Sørlotha z Villarrealu.