Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético získalo majstra Európy. Klub z Madridu si uchmatol obrancu Realu Sociedad

Le Normand mení klubové farby.
Le Normand mení klubové farby.Profimedia
Španielsky majster Európy Robin Le Normand po ôsmich rokoch opúšťa Real Sociedad a mieri do Atlética Madrid. Klub z metropoly krajiny bez ďalších podrobností na webe uviedol, že s baskickým celkom sa dohodol na prestupe 27-ročného stopéra.

Kluby z La Ligy nezverejnili finančné podrobnosti, ale španielske médiá informovali, že hodnota prestupovej čiastky by mala byť približne vo výške 30 miliónov eur plus bonusy. Dĺžka zmluvy takisto nebola zverejnená.

"Atlético a Sociedad dosiahli zhodu v prípade prestupu Le Normanda. Dohoda bude dokončená v najbližších dňoch, keď sa hráč vráti z dovolenky," uviedli Madridčania vo vyhlásení.

Francúzsky rodák prestúpil do Realu Sociedad v roku 2016 z Brestu. Najprv hral v basickom klube za béčko a od roku 2018 za A-tím. V roku 2020 vyhral s mužstvom Španielsky pohár, dokopy v modro-bielom drese odohral 221 duelov. 

španielskej reprezentácii má na konte 17 štartov. Na majstrovstvách Európy v Nemecku nastúpil na triumfálnej ceste Španielov za titulom vo všetkých zápasoch okrem semifinále, v ktorom si odpykával kartový trest.

"Vždy si budeme pamätať jeho oddanosť a vďačnosť farbám, ktoré z neho vyformovali hráča, akým je dnes. Veľa šťastia," uviedol klub zo San Sebastiánu na sociálnej sieti X.