Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Azpilicueta prichádza do Atlética motivovaný: Urobil som najlepšiu vec

Azpilicueta počas prezentácie v Atléticu Madrid.
Azpilicueta počas prezentácie v Atléticu Madrid. Atlético Madrid
Skúsený obranca, ktorý s Atléticom Madrid podpísal ročnú zmluvu, na svojej prvej tlačovej konferencii v drese Atlética Madrid vyjadril obrovskú motiváciu.

Projekt, ktorý mu dával zmysel

César Azpilicueta bol v piatok predstavený ako nový hráč Atlética Madrid. Obranca, ktorý 10 sezón hral za Chelsea, prichádza posilniť najsilnejšiu časť madridského celku. Tím Diega Simeoneho vyniká v kompaktnosti práve v defenzíve.

Azpilicuetove skúsenosti budú zaujímavým faktorom pre Atlético, ktoré ukončilo ligovú sezónu 2022/23 na tretej priečke iba o bod za svojím mestským rivalom. Odchovanec Osasuny preto netajil svoje nadšenie z prvého dňa v úlohe "colchonera". 

"Ide o projekt, ktorý sa mi zdá dôležitý. Veľký klub, v ktorom by som mohol prispieť svojimi skúsenosťami," povedal počas prezentácie.

Krajný obranca, ktorý v minulom ročníku nastúpil v drese "The Blues" v 32 stretnutiach, dúfa, že sa mu podarí zlepšiť svoje výkony. V Londýne totiž, popri slabej forme tímu, prišiel o svoju konzistentnosť. V Atléticu bude mať priestor v troch súťažiach na to, aby zbieral minúty a hernú pohodu.

Boj o každú trofej

Tréner Simeone si od neho bude sľubovať nielen rýchlosť, ale tiež povestnú silu, efektivitu a dôraz v súbojoch jeden na jedného.

"Ešte je príliš skoro na to, aby sme o hovorili o cieľoch. Vyhrať Ligu majstrov je úspech, ktorý, samozrejme, chceme, ale musíme ísť postupne. Ambície a boj o ňu tam budú. Budeme bojovať o všetko," dodal motivovane.

Herná vyťaženosť Azpilicuetu
Herná vyťaženosť AzpilicuetuFlashscore

Už skôr sa pri jeho mene skloňoval angažmán v Barcelone, ale nakoniec z neho nič nebolo. Azpilicueta má 33 rokov, patrí k najskúsenejším a v priebehu roka, ako znie kontrakt s Atléticom, bude chcieť vedenie presvedčiť o svojich kvalitách do ďalšieho obdobia.

"Podpis tejto zmluvy som si vyhodnotil ako najlepšiu vec, ktorú som mohol urobiť. Minúty na ihrisku si musím zaslúžiť. Minulosť je veľmi pekná, no deň po dni musíte presviedčať trénerov. Dĺžka zmluvy nie je dôležitým aspektom. Verím, že tu budem veľa rokov," uzavrel.