Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Baena dominuje Európe v asistenciách, De Bruyne či Palmer sú až za ním. Atlético vyhralo

Baena má najviac asistencií v rámci TOP 5 európskych líg.
Baena má najviac asistencií v rámci TOP 5 európskych líg.Javier Borrego / Zuma Press / Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid vyhrali v štvrtkovom zápase 7. kola španielskej La Ligy na pôde Celty Vigo a priebežne sa nachádzajú na treťom mieste tabuľky. Villarreal zdolal Espanyol.

Espanyol - Villarreal 1:2

Villarreal zvíťazil zásluhou dvoch gólov, o ktoré sa postaral vo výbornej forme hrajúci Ayoze Pérez. Celkovo má na konte už šesť presných zásahov a je druhým najlepším strelcom La Ligy. Viackrát sa doposiaľ presadil iba poľský útočník Robert Lewandowski z Barcelony (7).

Na oba góly asistoval Álex Baena. Španielsky stredopoliar má od štartu minulej sezóny na konte osemnásť ligových prihrávok, čo je najvyššie číslo spomedzi všetkých hráčov v TOP 5 ligách. Až na druhom mieste je Cole Palmer (15), nasledujú Salah, Grimaldo, Saka a Watkins (všetci po 14).

Baena zároveň disponuje dvanástimi ligovými asistenciami v kalendárnom roku 2024, taktiež je to najviac v TOP 5 súťažiach. Až za ním nasleduje duo De Bruyne a Palmer, obaja ich zaznamenali jedenásť. Villarreal vďaka výhre na pôde nováčika poskočil na štvrté miesto.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:1

Veľmi dlho to vyzeralo tak, že Atlético Madrid pridá svoju štvrtú remízu v sezóne a druhú po sebe. Favorita ale v závere vykúpil argentínsky útočník Julian Álvarez, ktorý po príchode z Manchestru City strelil druhý gól. Celta Vigo však bola zo štatistického pohľadu lepším tímom, pretože mala vyššie držanie lopty aj počet striel. Takisto v jej prospech hral očakávaný počet gólov xG.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore

Ďalší výsledok:

Las Palmas - Real Betis 1:1