Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona deklasovala Villarreal, prišla o ter Stegena. Atlético zachraňovalo remízu

Aktualizované
Barcelona hladko vyhrala na pôde Villarrealu.
Barcelona hladko vyhrala na pôde Villarrealu.Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali v nedeľnom zápase 6. kola španielskej La Ligy na pôde Villarrealu hladko 5:1 a potvrdili prvé miesto v tabuľke. Blaugranas ešte nestratili ani bod. Atlético Madrid iba remizovalo na pôde Raya Vallecano 1:1.

Villarreal - Barcelona 1:5

Dvomi gólmi sa blysli Robert Lewandowski a Raphinha, pričom prvý menovaný siahal aj na hetrik, ale zahodil pokutový kop. Poliak má celkovo na konte už šesť ligových zásahov, Brazílčan o jeden menej a Barcelona je prvým tímom v TOP 5 ligách, ktorý počas tohto ročníka disponuje dvomi hráčmi s viac ako päť gólmi.

Lewandowski má na konte v La Lige už 48 presných zásahov, dal ich za 75 duelov. Vyrovnal tak rekord Jana Urbana spomedzi poľských hráčov, no ten potreboval 177 vystúpení. Mladý Pablo Torre pridal ako gól, tak aj prihrávku, čo sa mu podarilo ako štvrtému členovi Blaugranas po Torresovi, Lewandowskim a Raphinhovi. 

Barca na pôde Villarrealu neprehrala ani raz od októbra 2007. Zlou správou pre Barcelonu je vážne zranenie brankára Marca-Andreho ter Stegena, ktorého v závere úvodného polčasu musel nahradiť Inaki Pena. Prvotné správy španielskych médií dokonca hovoria o predčasnom konci sezóny pre 32-ročného Nemca.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 1:1

Kapitán Isi Palazón svojím prvým súťažným gólom od apríla tohto roku poslal Rayo prekvapivo do vedenia. Bol to jeho 16. zásah za madridský tím v La Lige, čím sa spomedzi všetkých hráčov tohto klubu v 21. storočí zaradil na delené piate miesto. Viackrát sa presadili iba de Tomás (19), Piti (21), García (23) a Bueno (28).

Atlético navyše čelilo v prvom polčase až trinástim strelám, čo je tretí najvyšší počet v La Lige pod trénerom Simeonem. Viackrát to bolo len v roku 2018 proti Realu (15) a o rok neskôr s Villarrealom (16). Atleti okrem toho prišli o zraneného obrancu Azpilicuetu.

Napriek tomu dokázali vyrovnať a zachrániť aspoň jeden bod. Anglický stredopoliar Connor Gallagher sa tretí raz v kariére dokázal presadiť v dvoch stretnutiach po sebe. Rayo proti Atléticu nevyhralo už pätnásťkrát v rade a v tabuľke je na deviatom mieste. Hosťom patrí štvrtá priečka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Getafe - Leganés 1:1

Bilbao - Celta Vigo 3:1

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore