Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona potvrdila vážne zranenie Bernala, talentovaný stredopoliar si roztrhol skrížený väz

Bernal prežil mimoriadne smolný záver stretnutia.
Bernal prežil mimoriadne smolný záver stretnutia.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / ©Manuel Blondeau/AOP.Press
Stredopoliar Barcelony Marc Bernal pravdepodobne vynechá celú sezónu pre vážne zranenie ľavého kolena. Sedemnásťročný mladík si v závere utorňajšieho zápasu 3. kola španielskej ligy proti Vallecanu roztrhol predný skrížený väz v ľavom kolene a poškodil meniskus, informoval katalánsky klub.

Bernal debutoval za Barcelonu v najvyššej španielskej súťaži pred necelými dvoma týždňami v úvodnom kole proti Valencii. V utorok na pôde Vallecana nastúpil v základnej zostave, ale v závere nadstavenia sa zranil.

"V najbližších dňoch podstúpi operáciu," uviedla Barcelona vo svojom vyhlásení. Klub nešpecifikoval dĺžku nútenej prestávky.

Katalánski giganti sa vďaka gólom Pedriho a debutanta Daniho Olma vrátili proti Rayu do hry a zaznamenali tretie víťazstvo v La Lige za sebou. Napriek zisku troch bodov sa však manažér Hansi Flick zdal byť znepokojený, pretože sa obával o Bernalovu dlhodobú kondíciu.

"Je to smutné víťazstvo, pretože Marc Bernal je zranený a nevyzerá to s ním dobre. Musíme počkať a uvidíme, aké je to vážne. Vyhrali sme, to je v poriadku, ale keď vidíte šatňu, nikto nie je šťastný. Nie je to dobré. Odohral fantastický zápas - 17 rokov, taký výkon. Bolí to," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii. Bohužiaľ, čierny scenár sa teraz naplnil a futbalistu čaká dlhá pauza.