Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona sa musí zaobísť bez Olma, poranil si zadný stehenný sval

Olmov dobrý štart v klube zabrzdilo zranenie.
Olmov dobrý štart v klube zabrzdilo zranenie.Profimedia
Futbalistom FC Barcelona bude približne mesiac chýbať ofenzívny stredopoliar Dani Olmo (26). Španielsky reprezentant utrpel v nedeľnom víťaznom zápase 5. kola La Ligy na pôde Girony (4:1) zranenie zadného stehenného svalu na pravej nohe.

Olmo strelil v 47. minúte tretí gól Barcelony, no zápas nedohral. Po hodine hry musel ihrisko opustiť pre zranenie. Diagnózu potvrdili pondelkové vyšetrenia. "Podľa prognóz nebude tímu k dispozícii najbližších štyri až päť týždňov," uviedol katalánsky veľkoklub vo vyhlásení.

Majster Európy z Nemecka tak vynechá úvodné duely Barcelony v hlavnej fáze Ligy majstrov proti AS Monako a Young Boys Bern, ako aj niekoľko stretnutí La Ligy. Španielskej reprezentácii nepomôže v úvode októbra v zápasoch Ligy národov proti Dánsku a Srbsku. Dvadsaťšesťročný ofenzívny univerzál by sa mohol do zostavy Blaugranas vrátiť ešte pred súbojom LM proti Bayernu Mníchov (23. októbra) a prestížnym El Clásicom s Realom Madrid (27. októbra).

Olmo prišiel na Camp Nou v lete z Lipska. V drese Barcelony zažil úspešný ligový štart, keď v troch zápasoch strelil tri góly.