Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona vo výrazne oklieštenej zostave prvýkrát prehrala, Osasuna strelila štyri góly

Osasuna si poradila s Barcelonou.
Osasuna si poradila s Barcelonou.Cordon Press / ddp USA / Profimedia
Futbalisti Barcelony prehrali v sobotnom zápase 8. kola španielskej La Ligy na pôde Osasuny a zaznamenali prvú porážku v tejto ligovej sezóne. Naďalej však ostávajú na prvom mieste tabuľky.

Osasuna - Barcelona 4:2

Tréner Flick musel v zostave znova improvizovať, keďže Blaugranas majú veľkú maródku. V tomto zozname sú Araujo, Bernal, Christensen, de Jong, Gavi, Fermín, Olmo či ter Stegen. Debut v základnej zostave tak zažil útočník Víctor, len druhý, resp. tretí raz od úvodu nastúpili mladí obrancovia Dominguez a Martín.

Kapitánom bol Pedri a v bráne štartoval Peňa. Osasuna sa dostala do vedenia, presadil sa skúsený chorvátsky útočník Ante Budimir, na ktorého nadviazal Bryan Zaragoza. Ten do siete Barcelony skóroval v La Lige už trikrát, pričom dokopy má na konte v tejto súťaži sedem zásahov. K tomu pridal takisto asistenciu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Pau Víctor svojim prvým gólom v áčku katalánskeho tímu ešte vykresal iskierku nádeje, premiérovou asistenciou ho našiel Gerard Martín, lenže spomínaný Budimir pridal poistku z pokutového kopu a zažil svoj dvanásty dvojgólový zápas v La Lige. Proti Barcelone sa mu to podarilo druhýkrát, keďže dva góly jej dal aj v decembri 2019.

Štvrtý gól doplnil obranca Abel Bretones. Lamine Yamal štvrtým zásahom v ligovej sezóne iba znížil. Mladík priamo prispel už na deväť gólov (4+5). Celok z Pamplony ukončil sériu piatich prehier v rade vo vzájomných stretnutiach s Blaugranas. Tí na štadióne El Sadar nebodovali po ôsmich dueloch v rade (5-3-0). 

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Getafe - Alavés 2:0

Rayo Vallecano - Leganés 1:1

Real Sociedad - Valencia 3:0