Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona vyhrala, po roku nastúpil Gavi. Úspešný Greif, Atlético odvrátilo prekvapenie

Aktualizované
Barcelona hladko zdolala Sevillu.
Barcelona hladko zdolala Sevillu.Matthieu Mirville/ZUMA Press Wir / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Malorky vyhrali v nedeľnom zápase 8. kola španielskej La Ligy nad Rayom tesne 1:0. Po zisku troch bodov poskočili na piate miesto tabuľky. Atlético Madrid doma zdolalo Leganés. Barcelona nedala šancu Seville a potvrdila prvé miesto.

Malorka - Rayo Vallecano 1:0

Čisté konto si udržal slovenský brankár Dominik Greif, ktorý chytil obe strely smerujúce medzi jeho tri žrde. Gólman domácich nastúpil na siedme stretnutie v tejto ligovej sezóne, druhý raz zaznamenal nulu. Kompletnú porciu minút v nedeľu zaknihoval aj stopér Martin Valjent.

O jediný gól sa postaral kosovský útočník Vedat Muriqi. Posledné tri stretnutia vynechal pre zranenie. Malorka sa posunula na výborné piate miesto v tabuľke, kde má so skóre 10:8 už 17 bodov, čo je rovnaký počet ako štvrté Bilbao. Rayo je deviate. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - Leganés 3:1

V malom madridskom derby sa do vedenia dostali hostia. Yvan Neyou sa stal autorom iba druhého gólu Leganésu proti Atléticu v La Lige, celkovo išlo o deviaty vzájomný stret týchto súperov. Dlho to vyzeralo na prekvapenie, ale domáci nakoniec strhli vedenie vo svoj prospech.

Vyrovnať dokázal nórsky útočník Alexander Sørloth, pre ktorého to bol 19. ligový gól v kalendárnom roku 2024, neskôr pridal aj dvadsiaty a viac ich má na konte iba Lewandowski (21). Zároveň sa po letnom príchode k Atletom presadil prvýkrát doma. O víťazný gól sa postaral Antoine Griezmann. Atlético potvrdilo tretie miesto.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Barcelona - Sevilla 5:1

Poľský útočník Robert Lewandowski strelil dva góly a po desiatich kolách ich má na konte už dvanásť, čo je súčet zásahov Mbappého a Ayozeho, teda druhého a tretieho najlepšieho strelca súťaže. Takto vysoký počet zásahov dal za úvodných desať duelov v La Lige naposledy Lionel Messi počas ročníka 2019/20.

Barcelona zaznamenala už 33 gólov, čo je po desiatich stretnutiach najlepší štart od sezóny 1996/97 (tiež 33). Lamine Yamal sa stal prvým hráčom ročníka 2014/15, ktorý za prvých desať ligových zápasov v sezóne zaznamenal šesť asistencií, vtedy to dokázal Messi (7). Do streleckej listiny sa zapísali aj Pedri a dvakrát Pablo Torre.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Barcelona neprehrala proti Seville už osemnásť zápasov v rade v rámci La Ligy (14-4-0), čo je najdlhšia šnúra v histórii. O čestný zásah hostí sa postaral iba devätnásťročný belgický stredopoliar Stanis Idumbo, pre ktorého to bol iba druhý štart v seniorskom futbale, ak nepočítame rezervu Ajaxu.

V 83. minúte sa do hry dostal mladý stredopoliar Gavi, ktorý pre vážne zranenie kolena nastúpil naposledy ešte 19. novembra 2023, takže vynechal takmer celý rok. Blaugranas sa nachádzajú na prvom mieste tabuľky so ziskom 27 bodov, čo je o tri viac ako nazbieral Real Madrid. Budúcu sobotu je na programe El Clásico.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore

Ďalší výsledok:

Villarreal - Getafe 1:1