Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona znovu narazí na neobľúbenú Gironu. Zápas na úrovni Ligy majstrov, hovorí Flick

Hansi Flick by rád pretrhol negatívnu šnúru z duelov proti Girone.
Hansi Flick by rád pretrhol negatívnu šnúru z duelov proti Girone.REUTERS / Pablo Morano / File Photo
Tréner Hansi Flick (59) je presvedčený, že Barcelona má na to, aby v nedeľu zdolala miestnych rivalov z Girony a oplatila im dve prehry z minulosezónnych derby o Katalánsko.

Barcelona vstúpila do novej sezóny štyrmi po sebe idúcimi víťazstvami. Hansi Flick si v minulom ročníku užíval sledovanie Girony, ktorá vzala La Ligu útokom. V boji o titul sa vyrovnala Realu Madrid a premiérovo získala miestenku do Ligy majstrov.

Nemecký kouč síce chválil prácu trénera konkurenta Míchela, no zároveň podotkol, že na ihrisku nebude mať s obhajcami tretieho miesta žiadne sympatie. "Vyhrali sme štyrikrát v rade a musíme pokračovať," stanovil jasný cieľ na sobotnej tlačovej konferencii.

"Viem, že to bude náročné, pretože Girona hrá naozaj dobre. Je to zápas na úrovni Ligy majstrov, navyše hráme vonku. Sme však sebavedomí, pretože máme kvalitu," konštatoval kormidelník španielskeho giganta. 

"Vieme, ako musíme hrať. Som si istý, že hráči to dokážu. Nesmieme sa obzerať späť. Čo sa stalo, stalo sa. V nedeľu je kľúčové, aby zo seba všetci vydali to najlepšie," doplnil. 

Barcelona je na čele tabuľky s 12 bodmi, o jeden pred Villarrealom, ktorý odohral o zápas viac, o štyri pred Realom Madrid a Atléticom Madrid a o päť pred piatou Gironou, ktorá si poradila proti Osasune a Seville.

Šéf lavičky Blaugranas si uvedomuje, že jeho zverenci musia ofenzívne ladenému súperovi znepríjemňovať život. Girona ovládla ostatné dva vzájomné stretnutia po výsledku 4:2. 

"Vieme, že ich silnou stránkou je držanie lopty. Musíme dobre presovať, brániť v bloku, zostať v dobrej pozícii a nedať im žiadny priestor. Bude to taktická bitka, ale chceme mať loptu. Ak sa nám to podarí, máme šancu vyhrať. Pôjde pre nás o dobrú skúšku," hlási pred stretnutím piateho kola Hansi Flick.

Girona - Barcelona (16:15)